tisdag, februari 06, 2024

Stillestånd

Efter gårdagens flowtillstånd befinner jag mej idag i nån sorts stillestånd. Lilla flätsockan nummer två vill inte riktigt ta fart. De ofärdiga projekten lockar inte alls, så här är snart alla projektväskor och påsar fyllda med ufon och till en del sockstickor. Jag kommer inte att hitta dem när jag behöver dem och så måste jag väl köpa nya igen. Jag har tre projekt, som jag jättegärna skulle vilja sticka just nu. Till två av dem har jag till och med garn. Men det där med att sticka provlapp avskräcker. När jag idag på jobbet i västra grannstaden klagade min nöd, sa hantverksläraren:
– Bah, int behöver du sticka nån provlapp, testa lite, så ser du hur det blir. Om det blir för stort eller för litet ger du bara bort plagget!
Nå, men då så. Hon tillade dock att man får vara beredd på att riva och ändå gör hon inga provlappar. Jag måste kanske ändra min inställning och inte ta det så allvarligt?

Den här tidningen fick jag av en dam, som var grymt besviken på den. På riktigt finns här inte många restgarnsprojekt. Om du ska sticka en hel enfärgad tröja så fodras det minsann många nystan i samma färg. Och det är nog inte restgarner! Nej, restgarner är dom där små garnbollarna som blir kvar då man stickat färdigt. Ibland kan det bli ett helt nystan kvar, det där extra nystanet, som man fått lära sig att alltid köpa för säkerhets skull.

Jag hittade nog ett och annat intressant att sticka, men det mesta kräver en garninvestering och det vill jag inte göra nu. Jag måste helt enkelt få undan lite först. Och det mina vänner, det kan bli svårt, för nu har jag utan att sova på saken tackat ja till ett uppdrag, som det är bråttom med...

Idag är det Samiska nationaldagen, så då passar det kanske att lyssna på Jon Henrik Fjällgren.

Bra saker idag:
  • Sov till halvåtta.

  • Hann få kursförberedelserna inför torsdagens Vårdataklubb färdiga på morgonen.

  • Hann sticka lite innan jag skulle iväg till jobbet i västra grannstaden.

  • Hittade en parkeringsplats direkt utanför arbetsplatsen. Känns alltid som om jag skulle ha fått högsta vinsten då!

  • Blev bjuden både på kakao och karameller på jobbet.

  • Motorvägen var bar och torr. Skönt att det inte alltid är dåligt före som gäller.
Önskar er alla en intressant onsdag.


2 kommentarer:

Pensionär de luxe sa...

Kul att läsa din blogg. Själv bloggar jag sen 2011. Titta gärna in hos mig du också trots att jag skriver om min pensionärstillvaro.
/Gudrun

Inge sa...

Hej Gudrun,
Trevligt att du läser min blogg och tack för feedback.
Har bokmärkt din blogg, så jag kan börja följa den. Intressant det där med Bodil Jönsson. Jag visste inte att hon hade gett ut en ny bok.
Jag har för mej att jag varit på en av hennes föreläsningar just om tid. Men jag är inte alldeles säker. Det kan ha varit någon annan storhet från grannlandet i väst. Men vem annan skulle ha föreläst om tid. Det jag kommer livligast ihåg var att man inte behöver kalender, för om man inte kom ihåg mötet, kan det inte ha varit så viktigt. Smart!