onsdag, april 24, 2024

Nu är det över

Idag hade jag min sista arbetsdag för medborgarinstitutet i västra grannstaden. Nu är det slut på min 26 år långa karriär som timlärare i det institutet. Bisin min tror fortfarande att jag  kommer att ställa upp och undervisa, att jag liksom inte kan bli pensionär på riktigt. Haaa, säger jag bara, för jag kommer att bli ännu latare än vad jag är nu. Jag ser verkligen framemot att få ta dagen som den kommer utan måsten. Finns det något underbarare?

Visst kommer jag att sakna alla trevliga människor, som jag har haft glädjen att möta i undervisningssammanhang. Det jag inte kommer att sakna är krånglande teknik, att köra iväg i ur och skur, att inte ha lediga kvällar och att behöva vara logiskt skärpt och komma ihåg en massa tekniska saker. För att inte tala om den här vinterns eländiga halka då man knappt vågat röra sig utomhus, men ändå varit tvungen.
Ja, och så skulle jag vara tvungen att klara av både Windows 10 och Windows 11 i samma kurs, beroende på vilket operativsystem deltagarna har i sin datorer!

Det har varit skönt att inte behöva planera kurser nu på vårterminen, kurser som man inte sedan vet om de alls blir av. Vissa idéer har jag förstås, men det är nån annans ansvar nu, inte längre mitt.

Och nej, som det känns just nu kommer jag inte heller att engagera mej i föreningslivet. Jag har riktigt tillräckligt här i min lilla värld och bra så. För mej räcker tills vidare stickcaféet en gång i veckan för mina sociala behov. Få se vad jag tycker och tänker när ett år har gått. Men nu så här på slutrakan med endast två arbetsdagar kvar, ser jag framemot den totala friheten.

Bra saker idag:

  • Ingen väckarklocka!

  • Vi firade min pensionering i Bystugan med en riktigt god glutenfri hallonostkaka. Mumsfilibabba.

  • Av Bystugusittarna fick jag ett så här fint tredimensionellt pussel, som byter färg. Ska bli spännande att bygga ihop. Få se om jag klarar det. Tack än en gång för den fina gåvan.


  • Av arbetsgivaren fick jag en så här fin och stor blombukett. Helt ljuvlig i mina färger. Jag skulle ha lust att ta den med mej dit jag går och bara sitta och beundra den. Men den får nog snällt bli kvar på matbordet och så går jag ofta där förbi och snufsar på den!
    Det var också arbetsgivaren, som bjöd på tårtan. Tack för det. Fint att få avsluta arbetskarriären på det här sättet.

  • När vi kom tillbaka in till stan ville kollegan inte riktigt släppa mej ännu. Så på KoMbis gård stod vi och funderade en stund att vart vi skulle kunna gå. Nå, förstås besökte vi Lilla garnaffären, som finns på andra sidan gatan. Och förstås skulle jag inte ha nånting annat än en 40 cm lång rundsticka. Men, men, de där lila mellanraggi nystanen var nedsatta med 30 %, så...
    Ja, och så sa min kollega att om jag vill sticka en sån där smal sjal/scarf/halsduk, så ska jag inte ha sockgarn, för nylon eller polyamid är inte behagligt att ha nära halsen. Ja, så då måste jag ju köpa det där silk alpacka lyxgarnet. En härva borde räcka till det projekt jag har i tankarna.
    Träknapparna är så fina, så de fick följa med av bara farten.
    När vi var färdiga i den ljuvliga affären gick vi till parken och satt där på en bänk och pratade. Förstås ska vi hålla kontakten, fattas bara annat.

  • Yngsta sonen hittade rätt tång i Biltema i huvudstaden och levererade den i kväll. Och se så snäll han är, för jag fick en påse med mitt favoritgodis, hallonbåtar!
    Bisin min fick förutom tången också bromsskivor, som yngsta sonen hade hämtat från Motonet i västra grannstaden. De skivorna behövs till en bil, som bisin min nu byter till sommardäck på. Han brukar alltid kolla bromsarna då han byter däck och det är verkligen bra. Jag är inte säker på att däckfirmorna gör det, kollar bromsarna.

  • Äldsta sonen var iväg till stan och handlade åt oss, så nu fick jag jäst...

  • ... och det betyder att det blir mjöd här hos oss till valborg också i år, trots bisin mins ihärdiga protester!
    Tror ni att den där blandningen nu har svalnat så mycket att jag vågar lägga i en knivsudd jäst?
    Det är alltid lite riskabelt med mjöd, för den får inte jäsa för mycket, men inte för lite heller. Lagom är bäst. I morgon blir det att flaska den.
 Önskar er en fin torsdag!

Inga kommentarer: