fredag, september 27, 2024

Regn, regn, regn

I natt när det regnade riktigt rejält och jag låg i min säng och lyssnade på ljudet, tänkte jag på hur bra jag har det, som har tak över huvudet och en varm säng att sova i. Det är inte alla som har det så bra. Nu när hösten på riktigt är här och ingen kan stoppa regnet, så är det svårt för alla bostadslösa. Alla de som inte har tak över huvudet och alla de som tvingas sova ute. Och där ligger jag under ett varmt täcke och behöver inte oroa mej över att det regnar. Så länge det inte regnar män eller regnet är rosafärgat är det ingen fara, eller hur? Då kan jag lugnt sjunga i regnet och bara njuta. Lite fundersam kan man förstås bli, för vem vet vad regnet innehåller nuförtiden. Knappast någonting hälsosamt? Förr kunde man tvätta håret med regnvatten utan att fundera desto mera på föroreningar. Men vågar man göra det längre idag? Just nu öser regnet ner här, så det är regn hos mej. Inomhus är det skönt att lyssna till regnets rytmDet regnar och regnar. Nu när de regntunga skyarna sätter in känns det verkligen skönt att vara pensionär och inte behöva bege sig iväg ut i regnet.

Idag gjorde jag dock det, åkte iväg till stan med min väninna T. Just då regnade det inte, men när vi satt på Fylla och åt lunch, så formligen vräkte det ner. Ett regnsjok, som vi helt enkelt väntade ut, för att undvika regnblöta skor.

Jag valde dagens lunch, Wienerschnitzel med pommes frites och det var ett bra val.

Till efterrätt valde vi brownie med vaniljglass. Riktigt mumsigt! Förstås lyckades jag spilla chokladsås på min blus. Suck!
Vi njöt av maten, men allra mest av varandras sällskap. Så härligt att träffas och kunna dryfta både stort och smått, tala om allvarliga saker och däremellan skratta så tårarna rinner. Stort TACK för lunchen och sällskapet.

Vi var ju nära Ärrä, alltså R-kiosken, där vår post finns nuförtiden, så jag passade på att ta ut mitt julklappspaket! Ja, jag är ju förberedd och nu har jag skaffat en julklapp åt mej själv. Det är mycket fiffigt, för nu besparar jag mina anförvanter huvudbry. Tänk så snällt, nu behöver de inte stressa med paket åt mej!

Hier öffnen stod det på tyska, så det var bara att dra i bandet.

Och fram kom en helt ljuvlig stickbok.

Och min fina stickkalender inför det kommande året.

Bak i kalendern finns härliga stickrelaterade sidor med bland annat bastekniker...

... förkortningar...

... tjocklek på stickor och grovlek på garn...

... och förstås projektsidor. Längst bak finns det båda tomma rutiga sidor och tomma vita sidor att fylla i allt efter behov. Nu väntar jag ivrigt på nästa år. 

Kanske jag borde ha paketerat in paketet i julpapper och öppnat först på julafton? Men jag måste ju kolla att varorna var okej och inte behövde sändas i retur.

Nu hoppas jag att ni inte har regnat bort och önskar er en riktigt skön lördag full med härliga överraskningar.

Inga kommentarer: