fredag, september 13, 2024

Broken seed sockor

I fredags för en vecka sedan blev jag äntligen, äntligen färdig med broken seed sockorna. Då fäste jag de sista garnändarna. Puust!

Modell: Broken seed, modell 18 i tidningen Suuri Käsityö Parhaat ideat jämälangoista
Start: 13.1.2024
Färdig: 6.9.2024
Garn: Adlibris Socki stonewash, 7-bröder och Kajastus från Novita
Åtgång: 140 g
Stickor: Nr 3½
 
Nu ligger sockorna där mellan två handdukar och får stadga upp sig lite!
 
Det här är en blivande julklapp, kanske den enda jag gör i år! Jag är så långsam med mitt handarbetande att jag kommer inte att hinna med något annat. Ja, och barnbarnen blir knappast så där tjohejsan glada över hemstickat, eller vad tror ni?
 
Väldans mycket restgarner försvann här nu inte, då både det gröna (Adlibris Socki) och gråa garnet (7 bröder) kommer från fulla 100 grams nystan. Vet inte om jag kommer att använda den här broken seed, avbruten mosstickning, som teknik igen. Kanske med andra färger och andra garner? Vem vet?
 
Fyra gånger har jag rivit upp den här trekantssjalen. Beskrivningen är på engelska och jag klarar av de 16 första varven, sen går det käpprakt åt pipsvängen.
Efter sextonde varvet står det helt enkelt "dessa varv utgör mönstret med 2 räta, 2 aviga/2 aviga, 2 räta". Men hej, hallååå, vilka varv då? De två sista varven, alltså nummer 15 och 16? Men de börjar bägge med 2 räta efter kantmaskan! Eller ska varv nummer 14 tas med? Där börjar nämligen varvet med 2 aviga efter kantmaskan. Och vet ni det värsta av allt? Jo, det står att det här är ett lättstickat mönster! Morrr!
Kanske jag bara hittar på ett eget mönster och struntar i det här obegripliga.
Alternativt låter jag det lilla sjalbörjanet vara och tar med det till stickcaféet i onsdag. Där brukar jag alltid få goda råd och där finns alltid klokare stickare än undertecknad.
 
Idag har det regnat nästan hela dagen och varit så mörkt att vi har haft ljust på lamporna. Och det är inte bra, för vårt elöverföringsbolag har just meddelat att avgifterna stiger med 10 procent. Huuuu! Det blir nog till att använda stearinljus och  ficklampor i vinter.

Mitt på dagen var jag iväg med äldsta sonen och veckohandlade och sedan åt vi lunch på Fellmanni. Det var mitt första besök där. Maten helt okej och eftersom det var Wienerschnitzel på menyn, så bad jag att få en portion med mej hem åt bisin min. Ni skulle ha sett så stor schnitzel han fick! Det var säkert därför, som han slocknade redan vid sjutiden i soffan. Strax efter åtta var han uppe ett varv och drack saft, för att sedan fortsätta snarka på soffan!
Få se om han alls orkar hålla ögonen öppna i morgon kväll.

Ajjo, en bra sak med Fellmanni är att man får pensionärsrabatt när man viftar med sitt pensionskort. Det har jag annars inte haft mycket nytta av hittills. Tyvärr får man ingen rabatt på vare sig tidningar eller garninköp. Det är ju heldumt, eller hur?

Bäst att jag också kryper i säng nu, så jag inte stör bisin mins skönhetssömn!

Önskar er alla en riktigt fin lördag.

 

 


Inga kommentarer: