tisdag, september 10, 2024

Tre på en gång

Tisdag kväll och jag är rätt trött och ändå har jag inte uträttat någonting alls. Men det har varit lite rörigt med mina karlar, som har sina egna program och brådska. Och hur det nu är, så lyckas dom på något sätt dra mej in i det där. Mej, som endast längtar efter att få sitta ner i lugn och ro, virka lite eller sticka lite och bara ta det lugnt.

Redan igår blev det bestämt att jag skulle iväg till stan med den yngsta och den äldsta. Jag skulle bjuda på lunch och sen skulle vi handla och yngsta sonen behöver bil, så han har nu fått låna min.

Vi åt lunch på Newroz. Killarna åt pizza och jag pita kebab. I glasen gul Jaffa, vad annat kan man dicka mitt på tisdagen?

 

I mataffären hoppade den här tidningen i kundvagnen. Oj, då, det var nog inte meningen, men här finns många fina mönster, så inte alls illa.

Det blev tre tidningar på en gång, för de här två fiskade äldsta sonen upp från vår postlåda. Som jag har väntat på den där Novitatidningen. För en gångs skull hittade jag massor av mönster, som jag skulle vilja göra.

En fuskpolo och ett par vantar.

Tror ni att bisin min skulle bli glad över att få en sån här tröja i julklapp?

Och vilken tur jag har, för jag har varit på jakt efter just ett sådant mössmönster och mönster till såna där sköna smala sjalar, som inte enbart är rätstickning. Tjohooo!

Och kolla här vad yngsta sonen hittade i mataffären! Jag har blivit bönhörd. Nu finns det smörgåsrån också här i vårt avlånga land. Äldsta sonen påstår att de smakar som papp, men äh, det beror ju på vad du sätter på dem förstås. Dessutom är det så att mina rån är starkt förknippade med min tidiga ungdomstid (12 år) och min första resa till Sverige tillsammans med mina morföräldrar. Klart att de smakar alldeles underbart då.

Idag levde jag minst sagt farligt då jag skulle plocka upp ett blåbär, som smet iväg ner på golvet. Plötsligt bara gled vänstra foten iväg och jag höll på att knäckas i spagat. Hastigt grabbade jag tag i min stol, som vinglade till och höll på att tappa balansen. I det här läget sa jag några svavelosande ord till bisin mins stora förskräckelse, men inte kom han och hjälpa mej ändå. Hrmpf!
Nå, bra kvinna reder sig själv och jag lyckades till sist på bukt på min glidande vänstra fot och kunde småningom stå upprätt igen. Huh, det är farligt att vara hälsosam och äta blåbär.

Idag överraskade jag bisin min genom att steka blodplättar till middag. Han genomskådade dock mej:
– Aha, du bara ute efter min lingonsylt.
Och det var riktigt sant, det var precis sylten jag ville åt. Jag tror att jag nästan hade mera lingonsylt än blodplättar på min tallrik.

I morse blev det rätt hård diskussion, då bisin min ville att jag skulle söka efter en reservdel till yngsta sonens bil. Bisin min visste inte vad delen heter och jag hade fullt sjå att bläddra på min telefon. Hur ska man kunna googla en reservdel utan namn?
Nä, bäst att hoppa över till Youtube och spela A Horse With No Name, som en liten vink liksom. Nå, det gillade förstås bisin min inte alls, konstigt nog.
Jag ville gärna hjälpa, men... hittade inget på Motonet, endast en del från ett skroteri i Karleby.

När jag var på väg till stan med sönerna ringde bisin min och berättade triumferande att mr J hade minsann hittat delen på Motonet och den kostade 34, 90 €. Jag hummade lite grann och tänkte att få se nu sen.
När jag kom hem från stan hittade jag samma del på Motonet, men den fanns varken i östra eller västra grannstaden. Och inte visste jag heller om det var rätt del.

Ikväll skulle jag då beställa den, men jag tvingade bisin min att först ta sig en titt. Jag vill inte beställa reservdelar, som inte passar och som sen måste bytas ut. Kontentan av det hela är att jag beställde reservdelen från Karleby och hoppas nu på det bästa. Åtminstone sa bisin min att den delen ser precis likadan ut, som den han skruvade loss i morse. Yngsta sonen behöver ju sin bil, så nu hoppas jag på snabb leverans.

Skönt att jag på eftermiddagen hann sitta ute och virka lite . Mestadels satt jag dock helt stilla och bara njöt av vindens sus och asplövens prassel. Man behöver inte alltid vara så produktiv.

Önskar er en riktigt skön onsdag.

Inga kommentarer: