onsdag, september 04, 2024

Missade ugnspotatisen

Sommarvärme och sol har vi fått njuta av idag. Riktigt skönt skulle det ha varit om jag skulle ha hunnit sitta ute och njuta. Men se det hann jag inte med, för på förmiddagen började jag sortera garn i jakten på rävorange färg, helst i 7 bröder kvalitet och grovlek. Förstås hade jag inte sådant garn hemma, trots att jag rotade genom sju olika lådor. Lite deprimerande, minst sagt. Just när jag har bestämt mig för att jag får starta ett nytt sockprojekt.

Nå, det fanns ingen annan utväg för mej än att besöka stora varuhuset i stan på väg till dagens stickcafé.

Jag hittade till all tur två nystan i rätt nyans, så vänta bara.

Från stora varuhuset körde jag vidare till Ärrä, vår post nuförtiden.

Jag tog ut mitt paket. Ute på gatan träffade jag Lovmis rektor, som var glad att se mej. Hon trodde att paketet innehöll garn och jag bara log snällt.

De facto innehöll paketet tyger, dragkedjor, band och sytråd. Ja, och så de där två "ludna" nystanen. Än en gång ett riktigt fint loppisfynd.

När jag äntligen kom till stickcaféet och skulle beställa min lunch, så visade det sig att jag hade missat ugnspotatisen. Den var slut, uppäten. Snyft! Det som jag riktigt hade bespetsat mej på. Så går det då man yrar omkring i stan istället för att raka spåret köra till stickcaféet.

Jag valde en Croque Monsieur istället och den var riktigt, riktigt god.

Jag satsade stort och tog dessert: Varm blåbärspaj med vaniljglass. Mumsfilibabba.

Jag körde hem via mataffären, gick med butikslappen i handen, tills jag tyckte att jag kunde den utantill och la undan den. Det borde jag inte ha gjort, för jag kom hem utan både matgrädde och ägg! Bisin min påstod att jag borde ha köpt torrfoder åt katterna också, men tyvärr stod det inte på min lapp, så nu får de allt vara utan tills nån far iväg till stan nästa gång.

Vet ni igår var vi i säng redan före 22.30. Det var riktig skönt och härligt att stiga tidigt upp och hinna se soluppgången i dimman. Men nu börjar jag redan bli trött. Det får nu vara hur det vill med den saken, men ikväll ska jag ha färdigt den där broken seed sockan, som jag hade mej till stickcaféet idag. Jag hade förstås stickat fel här hemma, så jag fick sticka bakåt. Suck! I ärlighetens namn tittade jag lite avundsjukt på U och M, som stickar vantar med lovisadroppar. Snabbt, som sjutton behöver jag ett nytt projekt, så jag får lite fart på stickorna.

Önskar er alla en riktigt fin torsdag!

Inga kommentarer: