måndag, september 09, 2024

Mitt i

I natt sov jag för ovanlighetens skull dåligt. Jag vaknade var tredje timme. Varför det var så vet jag inte, för jag minns inte att jag skulle ha haft otäcka drömmar eller ens ätit nånting olämpligt igår. Tvärtom, jag hade så god tur att när jag kom hem hade äldsta sonen middagen färdig, ris och höna.
Jag steg alltså inte upp lite över sex i morse då jag vaknade för sjuttioelfte gången. Nej, jag sov vidare till lite över nio.

Då hade ju redan över halva dagen gått innan jag fått i mej frukosten och gymnastiserat hjärnan med ett korsord. På stående fot beslöt jag mej för att endast ägna mej åt lättare saker idag, ja och trevliga saker. Jag började alltså sortera och omorganisera garnlådor. Mitt i allt återvände bisin min från grannbyn. Hastigt gömde jag undan det mesta, för jag vill ingalunda göra honom upprörd.

Men ack och ve, jag glömde de här fem nystanen på matbordet. Hups! Men det förstår väl alla att här planeras ett nytt projekt? Åtminstone var det den förklaringen bisin min fick, stackaren.
Som ni ser, så har mina fina ikeaplastpåsar tagit slut och jag har övergått till "vanliga" fryspåsar istället. Förresten, har ni något förslag på vad jag ska göra med de här garnnystanen?

Det är verkligen synd om bisin min just nu. Yngsta sonens bil är inte alls samarbetsvillig, tvärtom. Dessvärre verkar felet vara någonting elektroniskt och det är aldrig bra! För sådana fel är svåra att hitta och knepiga att åtgärda. Suck!
Det blir dessutom lite bråttom, för sonen behöver bilen i onsdag.

På eftermiddagen hann jag faktiskt virka lite, så nu har jag två åttkantiga rundlar, bara 11 kvar att virka, sedan lite rutor och halvrundlar. Håhåjaa. Kanske bäst att ge upp det där projektet redan nu?

Önskar er alla en riktigt fin tisdag!



Inga kommentarer: