lördag, september 07, 2024

Häftigt att hoppa i halmen

Idag har jag tillbringat nästan hela dagen utomhus, dock inte med vare sig stickning eller virkning.
Nej, jag har varit i härligt sällskap, Lillan och hennes mamma, och firat närmatsdagen på Teiras.

In genom den där "balporten" körde Lillans mamma. Lillan talade om kossor när vi parkerade och det första hon ville göra, var att fara och hälsa på dem. Dessvärre var kalven inte lika förtjust i uppmärksamheten, så den sökte sig till mammas trygga närhet.

De två fåren, Coca och Cola, var inte intressanta särskilt länge.

Att hoppa i halmen var däremot häftigt. Dit ville Lillan på nytt och på nytt. Hon hade knappt tid att sin grillade korv. Den måste ha varit god, för hon åt hela två stycken! (Det här fotot är taget av Lillans mamma).

Kosafarin var en succé. Nu gick det att komma riktigt nära kossorna, klappa och krafsa dem. Ja, och så var det förstås roligt att få åka på traktorsläpvagnen!

Jag var riktigt duktig. Jag köpte inte ett endaste ett garnnystan fastän de kostade endast 1 €/styck och fastän där fanns min favoritfärg, rosa! Nej, jag kom hem med en liten ostkasse från Porlom mejeri och två burkar KAL's senap. Mums!

Jag kollade inte alls på loppisgrejerna desto mera, trots att jag såg att många hade gjort finfina fynd. Men för en gångs skull var jag ordentlig och utsatte mej inte ens för frestelsen. Vi ska ju inte ha flera grejer, vi ska istället minska på dem. Så det så!

Det var första gången jag såg en Pottumopo, alltså en potismopo. Häftigt!

Om ni missade närmatsdagen idag, så ingen fara. Den firas också i morgon. Teiras har öppet från klockan 11 till 15.

Jag hann vara hemma en knapp halvtimme innan det var dags att följa med bisin min västerut till Motonet. Den här gången behövde jag inte plågas alltför länge i affären innan bisin min var färdig med sina uppköp, en ny startmotor, stabilisatorer till krängnings nånting, fråga mej inte vad, någon sorts gummiklossar verkar det ha varit. Dessutom köpte han buntband. De banden gjorde honom rejält upprörd, för i veckan hade han köpt två förpackningar från IKH i stan. De kostade nånting på 12 €/påse. I Motonet var de hälften billigare. Hela vägen till dotterns muttrade han om lovisatillägget, att allting är dubbelt dyrare här i stan och att man inte kan eller ska köpa nånting härifrån, för man blir bara lurad på pengar när priset är så högt. Håhåjaa, jag borde ha frågat lite försiktigt om han alls har tänkt på att handla via nätet. Men då skulle han nog ha exploderat och självklart behövde han både buntbanden och startmotorn genast idag.

Flickorna var inte hemma, endast deras mamma, då bisin min körde där via. Han avlämnade en saftflaska och syltburkar.




Flickornas blomplantering är helt fantastisk, så färggrann och vacker. Full i knoppar och blommor till stor glädje för humlor och andra flygfän. Nästa sommar vill jag också ha så här vackra blommor på vår gård. Jag får fråga råd av flickorna.

I kväll har bisin min bytt startmotor i den krånglande bilen. Och gissa hur den lät då han startade? Jo, klick, klick. Då gav han upp och återvände hem. Det blir att fundera under natten och kolla andra saker i morgon. Men då får han allt klara Motonet själv. Och yngsta sonen får låna min bil.

Önskar er alla en fin söndag!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kosafarin. Jag läste alltid bara kosa farin. Kosa farin.....vad är det???? Ett recept med farinsocker??
De är nog såååå duktiga där på Teiras. Lyfter på hatten för dem!!!!

Inge sa...

Hups! Förlåt att jag skrattar. Jag borde förstås ha skrivit ko och sedan ordet safari skilt. Det blir då och då galet för mej i korsord också då jag inte betonar rätt.
Jo, det är härligt att de orkar hålla igång och arrangera olika evenemang där på Teiras. Och det på sidan om deras dagliga arbete med korna.