torsdag, juni 01, 2017

Hagel och solsken

Idag är det sommarlovets första dag och vet ni vad jag har gjort? Jo, jobbat förstås! Vad annat? :)
Men det finns ju inte så mycket att göra utomhus när det ömsom haglar och ömsom är solsken.

Idag har jag också haft glädjen att träffa massor av trevliga människor. På förmiddagen började det med att jag träffade Tilda. På eftermiddagen i mataffären träffade jag lillebror och mamma samt en hel drös med andra.
- Du ser så glad ut, sa R.
- Ja, mitt sommarlov börjar idag.

- Du stickar väl inte så mycket nu på sommaren, frågade E.
- Njaa, nä, nå, började jag stamma och sen bytte hon finkänsligt ämne, så jag hann inte förlora mej i olika förklaringar.

- Hur gick det med dina Qvidi-Mina-rutor? Är din tröja färdig redan, fråga M-L
- Nä, det blev en pannlapp! Jag är nog för dålig på sånt där...
- Det blir väl inte mycket stickat nu på sommaren?
- Jo, det går bra med bomullsgarn och i det här vädret är det ju perfekt att sticka.
- Jo, det är ju sant.

Som ni märker så finns det en hel del människor, som lite håller koll på mej. Det är alltså bäst att jag är ordentlig, inte sant?

Igår var jag också iväg till mataffären. Det måste bunkras upp rejält efter kylskåpstömningen. Och dessutom får vi hem både den äldsta och minstingen över veckoslutet. Jihaaa!
Igår träffade jag på två trevliga damer från stickcaféet. Det har nu varit så intressant i mataffären att jag inte ens har behövt tröstköpa tidningar. Tänka sig!

Här hemma gläder jag mej åt Finlands nationalblomma, som far i huset kom hem med i måndags.

Vill ni rösta på vilken som ska bli Finlands nationalfjäril, så har ni tid på er ända till i söndag. Ett svårt val tycker jag.

Annat jag snappade upp från nätet idag är att påven kör en Adam-plåtlåda! Heja, heja!
Nu vet jag förstås inte om han precis kör själv, men i varje fall...


Idag har far i huset visat framfötterna och bjudit mej på mat. Eftersom det är torsdag öppnade han en burk ärtsoppa och värmde middag åt oss. Inte illa! Tack för det. 
Få se vad han hittar på imorgon eller om det inte alls blir någon middag.

Och nu, nu tycker jag nog att jag med gott samvete kan få sitta ner och sticka. Visst håller ni väl med mej?

 #blogg100_2017_94

4 kommentarer:

Anonym sa...

.. så svårt val med fjärilen, bra att man kan vänta till söndag. Här är det liv i luckan i luften. Ett fågelkvitter överallt, har de nu Marthamöte, finska-fruars-träff eller allmän bykonsert?
En väldig fågelkonsert i luften.
Min "far i huset" packar sin kappsäck..... Tidigt i morgon bitti far han iväg. Drömresan som han så länge pratat om. Han är ett par dagar på resa.
Nåja, par dagar - det blir nog par veckor - knappt två veckor som jag nu mitt i allt är gräsänka. Han vill överraska systern sin när han kommer dit körandes - med en urgammal traktor och släpvagn, nätterna sover han i släpvagnen under resan. Har en kojsig madrass, proviant och allt vad man så kan behöva ha med sej.
Och: jag tycker om Tilda. Ditt tyrckfel gillade jag och trodde nu skriver hon igen om konstiga bultar: Virknåslnyckelring Finns det sådan bult?

Inge sa...

Ja, fjärilsvalet är svårt. Skall den vara blå, gul eller allmänt färggrann? Tur dock att man inte behöver välja mellan alla över 200 arter, som vi har här i landet.

Låter, som en ljuvlig resa. Härligt att få tuffa fram i sakta mak med en gammal traktor. Det kanske vore nåt för vår stads turistbyrå att ta efter? Ordna traktorutflykter med övernattning. I Strömfors Bruk finns det ju redan möjlighet att bege sig ut på skoterfärd, men traktor är onekligen lite tuffare.
Nu ska du slå klackarna i taket och ta ut allt av din gräsänke-tid. Njut!

Ja, Tilda är fenomenal, duktig, härlig och rolig.

Nä, nä, virknålsnyckelringen är ingen bult utan just en nyckelring. Men nu har jag ju ett bra argument för att få lov att hänga den med bilnyckeln. jag kan ju försöka med att den kan användas som bult i nödfall! :) Få se vad far i huset säger till det.

Anonym sa...

Han har ännu inte återvänt..
..man vet aldrig, mitt i allt knattrar det i knutarna och han har ångrat sin äventyrsresa - just när jag som allra högst slår klackarna i taket. Han som inte gick med mej på tangokurs..
Han knattrar nu västerut med traktorgamlingen, tror den är 2 år yngre än jag. Till systern sin vill han och hon bor bara 50 km från Greven i Luxemburg.

Snart ska jag börja spela Reijo Taipale dansmusik. Kan ju dansa med dynorna.
Alldeles ensam är jag inte alla dagar; imorgon kommer ett barn hem, min äldsta och minstingen i en person, allt samma person. Han skall på söndag på svensexa/polttarit-
utfärd med två riktiga hästar och kärra med tak ovanpå där de sitter o firar.

Apropå fjärilar, kanske det ändå blir påfågelögat. Idag i rummet där "min far i huset" vistas, där på golvet hittade jag en vacker påfågelöga - levde inte mera. Nu i fjärilshimlen.
Vi brukar ha dem inne i huset på vintern, levande sådana. Mitt i allt är de här inne. Om de inte mera hittar ut eller om min "mat" vad jag ger dem inte duger, så torkar de ju bort.. en gång januari/februari hade vi ett påfågelsöga som jag döpte till Hannelore. Vi hade henne i över 2 veckor levande i vardagsrummet. Den tom. kom på min hand. Det var för kallt att skicka den ut.
För övrigt, i rummet där jag gjorde fjärilsfyndet, där hade han snabbt städat - städat undan ....
för det skall nu snart vara städat när det kommer besök städ.. neej, svägerska ~ som skall bebo sagda rum.

Inge sa...

Åååh, Greven av Luxemburg. Det skulle vara nånting.
Kommer du förresten ihåg Munkkivuoren kreivi med Leif Wager?

Tangomusik låter bra, men själv tror jag att jag satsar på lite pigg "skaka-rumpa"-musik! :)

Hoppas att det blir en fin svensexa och hoppas att besöket, när det sen kommer, blir bra.