lördag, juni 10, 2017

Hembygdsfest på Kycklings

Idag har jag styrt Adam-plåtlådans kylare mot norr och deltagit i hembygdsfesten på Kycklings.
Strax innanför porten måste jag ju bara stanna, precis så som alla andra gjorde.

Dom här ulliga fåren är ju såååå gulliga. Den här snälla tackan tar hand om ett tredje får (det där ljusa) förutom sina egna tvillingar. Snällt gjort, inte sant.

På festen fanns det mycket intressant att se på. Här är det garnarbete, som gäller. Längst framme håller lappträskdamen på med krokning. Det är ju Knit In Public- KIP-dagen (alltså sticka offentligt) idag, så det passade ju utmärkt med garnanrbeten.

Här är det knyppling på gång. Så vackra spetsar. Jag skulle aldrig våga mej på sånt här. Det är en sak att räkna ut mönsterdiagram på Excel, men en helt annan sak att hålla reda på en massa tunna trådar...

Huvudtemat för dagens fest var folkdräkter. Publiken fick se ett trettiotal olika dräkter, den ena vackrare än den andra. Spännande!

Det roligaste med de här festerna är nog ändå att få träffa så många trevliga människor. Jag träffade bland annat på en bloggläsare, som hade varit på frånkopplad och avkopplande semesterresa. Hon hade läst alla missade blogginlägg. Härligt!

Och så vet ni, ja, så hade jag glädjen att få träffa en pigg och vital 94-åring. Imponerande.


Vädret var perfekt med lagom sol och vind. Nu har molnen igen skockat sig, så här blir det inget balkonghäng idag.

Festen fortsatte här hemma med närproducerat: Hembakt jästbröd från Liljendal och supergod bondost, tillredd av Lindkoski marthorna. Mums! Tack till den duktiga bagaren och de duktiga kokerskorna. Jag köpte hela två bondostar. Den andra ska jag ge bort till unga husbonden. Hoppas att han blir glad!

Nu borde jag jobba lite här på datorn, men jag är så okoncentrerad, så jag vet inte om det lyckas. Jag kan ju alltid försöka...

Ha en riktigt skön och fin lördagskväll!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Samma sak här med mej, delvis, fick se och uppleva fyra får och två getter, en ståtlig tupp med hans många höns. Djuren hade mitt i all lugn och harmoni ett ståtligt och spännande program för oss. Det blev liv i luckan när familjens minililla hund mitt i allt hittade på att han nu ska jaga får och getter. Uppe på berget blev det rusning. Djur och människor sprang omkring, ett av fåren, som heter Emma, sprang ner för sluttningen, skuffade till 4-åriga Bastian som föll omkull och rullade neråt. Och Emma bara vidare ner för sluttningen och in i familjens hus.
Husfar fick bära ut och upp henne igen.

Inge sa...

Alltså, får är ljuvliga och hundar är farliga! Är det nu en slutsats, som vi kan dra av det här? :)