tisdag, juni 13, 2017

Österut igen

Gissa? Jo, just det! Idag har Adam plåtlådans kylare igen pekat österut. Men lugn, bara lugn, så långt, som till Kotka var vi inte idag. Nej, vi stannade halvvägs. Och dessutom är den lilla söta, rara hemma nu. Så det så!

Och fastän jag igår lovade att inte mera orda om den underbara, så måste jag bara få säga att det där med familjerum på BB är helt fantastiskt! På Kotka BB finns det tre sådana rum och det var ju verkligen tur att "våra" fick ett sådant. Nu blev det liksom en familj från början och pappa var med sin familj dygnet runt. Och i dubbelsängen kunde alla tre ligga och gosa och mysa. Nytt är att babyn skall vara så mycket som möjligt i hudkontakt med mamman. Så där låg barnbarnet helt naken, sånär som på blöjan. Inga kläder där inte, utan när hon skulle sova lindades hon in i ett litet lakan, som veks enligt alla konstens regler till ett litet paket. Betydligt lättare förstås när det ska bytas blöjor och man inte behöver klä av och på byxor och andra plagg.
En annan sak, som förvånade oss allihopa är att det inte längre skall rapas. Babyn skall alltså inte upp på axeln och klappas på stjärten, så luften kommer ut efter amningen. Hmmm... undrar hur det där slutar? Mycket knip i magen kanske?

Ajjo, och så fick familjen en fin väska, som innehöll alla möjliga varuprov och grejs: Bland annat två månaders gratis Viaplay, (så de kan se på filmer, serier och sport), två fribiljetter till Vellamo och så fick den lilla ett par vita sockor med blåa hjärtan på. Alla nyfödda får sådana sockor i år, Finlands 100 års jubileum till ära. Undrar vem som har stickat dem? Tyvärr var jag så bortkollrad av den lilla att det inte blev något foto av sockorna.
Det här får nu vara dagens baby-dos. I morgon är jag säkert "normalare" igen?!


Idag har jag alltså igen varit iväg till Strömfors Bruk. Tycks vara ett återkommande veckoinslag just nu. Idag var det dock inte fråga om en utställning utan om info, närmare bestämt pressinfo.

Vädret var tyvärr så tråkigt med regn att jag inte hade någon lust att vandra omkring på området. Det är synd om hantverkarna, för i det här vädret med regn och rusk, så lyser turisterna med sin frånvaro. Men till imorgon och övermorgon har det utlovats sol. Jippiii! Hoppas att jag då hinner med balkonghäng!

Inga kommentarer: