tisdag, juni 20, 2017

Ute på vift

Puuuust. Idag har jag knappt hunnit vara hemma för jag har varit ute på vift. Det innebär att jag får jobba halva natten nu för att få iväg texter och foton och... tja... så hinner jag inte heller idag skriva de e-postbrev jag skulle vilja. Beklagar, men det kan inte hjälpas. Dygnet har 24 timmar hur jag än tänjer på det.

Jag har varit i trevligt sällskap hela dagen, för jag har varit tillsammans med min hulda mor och hennes svärson. Utan honom vid ratten skulle vi nog inte ha klarat oss. Vi startade i stan där vi först uträttade mammas ärende och sedan var iväg på namnsdagskalas, som vi själva improviserade genom att ha med oss kaka och glasspinnar.

Det regnade när vi återvände till bilen och vi blev lite villrådiga. Vart skulle vi nu fara och handla? Vi skojade om en hel del olika platser och faktiskt så fick vår chaufför bestämma. Han styrde bilkylaren österut och plötsligt var vi i Kotka Prisma. Mamma var i sitt esse. Här skulle handlas inför stundande midsommar.

Kundvagnen blev proppfull. Själv måste jag nog i torsdag ännu iväg till torget för att få lite färskvaror. Jag tror nämligen att det inte blir midsommar utan inhemsk nypotatis (heter visst färskpotatis i vårt västra grannland?), sill, rökt fisk i någon form och inhemska jordgubbar. Enkelt gott och näringsriktigt. Ja, alltså om man lämnar bort matsnapsen! :)

På hemvägen blev vi lite hungriga och morfar i huset beslöt att ta en risk, så vi stannade vid det här stället:
Café Finlandia. Vet inte riktigt vad jag skall säga om det här. Inget höjdarställe kanske. Jag åt fisk. Den var helt ok, men portionen utan en tillstymmelse till grönt såg lite anemisk ut och jag skulle jättegärna ha velat ha citron.

Jägarschnitzeln var mör och god och portionen lagom stor. Tilläggas bör att vi var inte där under lunchtid.

När vi hade lastat av alla varor hos min hulda mor och fått in dem i kylskåp och andra skåp körde vi hem för en kort mellanlandning innan vi fortsatte västerut den här gången. Gissa vart vi åkte?

Nå, jo förstås för att hälsa på barnbarnet. Det hade ju redan hunnit gå över en vecka sedan jag senast fick hålla henne i min famn. Hon är så sööööt!

Det har alltså varit en härlig semestertisdag trots regn och vindbyar.

Inga kommentarer: