torsdag, juni 29, 2017

Nedfallen

Kära nån, gör inte som jag gjorde i morse utan låt detta bli ett varnande exempel!  
Jag vaknade redan halv fem i den vackra soluppgången. Tassade runt ett varv medan morfar i huset och Lurvinge snarkade. Tyckte att det lät så skönt, så jag återvände till bädden för att vila en stund. Jag ska ju orka i kväll också så då kan jag nog inte stiga upp i ottan, tänkte jag.

Där låg jag sedan och funderade på vilka mängder jag behöver till en långpanna, måste kolla receptet. 
Tänk om jag skulle baka en toscakaka istället för den eviga rabarberkakan och hur skulle det vara med en gammaldags hederlig tigerkaka. En sådan har vi inte haft på länge.
Och vad ska jag göra med den där halslinningen som böljar sig så i den där stickningen. Jag har inte lust att riva upp den för garnet delar sig så...osv, osv. 
Och vet ni vad? Jo, plötsligt hade jag somnat och sov ända till klockan halv tio!! Inte klokt alltså!

Under midsommarhelgen blåste det ordentligt i kastbyarna. Och plötsligt slets fågelhuset, vår fågelmatare, bort från sin ställning.

Vad har hänt här då, undrar talgmesen, som bor här i vår ena holk.

Det här ser inte bra ut, säger pilfinken när den inspekterar husförödelsen.
Till det här kan jag inte säga annat än: "Vad var det jag sa". Just det, huset skall tas bort under sommaren i väntan på vinter och fågelmatning.

Morfar i huset fick för sin del ett sällsynt anfall av arbetslust under midsommarlördagen. Så han lade ut tidningspapper på matbordet (ja, var annars?), tog fram sekatören och gick lös på blommorna i västerfönstret. Den superstora odlingen med en vildvuxen våreldsbuske, som täckte nästan halva fönstret placerade han utomhus. Den höll på att ramla i golvet och dra med sig lite andra växter. Sedan planterade han ännu om en stor grönväxt och ett litet skott, som lyckats smyga sig in i fel kruka.
Och vet ni vad? Jo, det blev så snyggt att till och med hortonomen gav honom beröm. Gissa om han pyste då!


Sedan kom det ett slagregn, som slog av en av kvistarna på den fina vårelden. Den har jag nu inomhus i vas. Blommorna är som små rosor i miniatyr.

Härligt när sådan där arbetslust drabbar morfar i huset. Nu är det faktiskt mycket ljusare inne när växten inte tar upp halva fönsterytan. Och de ansade blommorna tackar och har så fina knoppar. Tyvärr har jag inget före och efter foto. Måste komma ihåg den detaljen till nästa gång.

Inga kommentarer: