lördag, juni 03, 2017

Varmbröd

Godmorgon på er!
Eller kanske God förmiddag för klockan är redan 10 här.
Jag har varit uppe i ottan och bakat. Här vankas varmbröd till frukost för sjusovarna!

Men snart är sconsen inte varma längre. Och jag som ville skämma bort "mina" karlar. Dom får skylla sig själva.

Scones bakar jag då jag vill lyxa till frukosten lite. Alla flickvänner och dotterns pojkvänner, som varit över natten hos oss har alltid till första frukosten fått varma scones. Nuförtiden när alla barn är vuxna och bor borta, blir det varma scones när barnen övernattar istället. Eller när det finns "gammal" mjölk att baka lite på.

Mitt recept är ursprungligen från min högt älskade bok Sju sorters kakor.
Den boken har följt med mej ända sedan år 1977 och jag skulle aldrig byta bort den. Eventuellt kunde jag tänka mej att investera i den senaste versionen med uppdaterade recept, men jag vet nu ändå inte... varför överge nånting beprövat och bra?

Jag gör alltid mina scones lite grövre eftersom jag inte är så förtjust i ljust bröd. Så i morse slängde jag i både havregryn och rågmjöl. Tyvärr är vårt kli slut, så jag fick lov att lämna bort det.

Sju sorters kakor skulle det vara förr på kaffeborden. Numera ojar och vojar sig människor om det är mera än två sorter. Så har tiderna förändrats. Är det bra eller dåligt?

 #blogg100_2017_96

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken lyx o vilken doft med varmbröd, jag skulle nog ha stigit upp i tider för att få varmbröd hembakat av husmor! Och vet du vad jag genast gjorde när jag läste bloggen: gick till en av bokhyllorna mina o hittade genast min bok "Sju sorters kakor", precis samma bok har jag. Den blir inte utbytt mot nyare.
Min karl har redan knattrat över halva sträckan sin. Allt löper bra, blir beundrad på rastplatserna. Han eller traktorn?, joo, hela evenemanget. Knattrar bara 16 km/h och har kommit så långt fram. Har han kanske nån lastbil som drar honom o hans fordon?
Han måste skaffa sej en ny rakapparat. Och vet du, förpackningen är i badrummet, o på förpackningen foto av en ung snygg leende karl, som tittar på mej! :-*
I spegeln och också inte i spegeln. Det är nästan Kevin Costner.

Inge sa...

Härligt att du också har den där bakboken. Jag tror nog att jag också skippar uppgraderingen av min bok.
Ljuvligt med så långsam semesterresa och självklart är det både karlen och traktorn, som tilldrar sig beundran.
I natt visades filmen De omutbara (The Untouchables) med Kevin Costner och Sean connery i huvudrollerna. jag orkade inte stanna uppe så länge att jag ens skulle ha börjat se på filmen som började kl 23.30. Gäääsp!