tisdag, augusti 29, 2023

I köket dagen lång

Idag har jag tillbringat nästan all min tid i köket, bortsett då från duschandet och en tur till jobbet i stan. Och nu, nu var jag tvungen att välja, diska eller blogga. Lyckades för en liten stund sedan få in en skinkpaj i ugnen, så nu är det bara att vänta tills den är färdigt gräddad.

Mitt på dagen bakade jag en söt paj och jag hann få den ur ugnen innan jag skulle iväg till stan.

Jag hade egentligen inte alls tänkt baka, men med den här syltburken, som jag köpte i lördags, följde ett recept.

Så jag var ju tvungen att prova. Vägen till mannens hjärta heter receptet, som kommer från HBL:s bok Lilla söta, som kom ut 1996.
Vad gör man inte för sina kolleger? Få se i morgon om den alls går att äta!

Den kakan, som min farmor bakade och som gick under namnet Vägen till mannens hjärta hade inte gräddfil på utan var en med äppelsylt. Lite som den här, som jag hittade på nätet. Jag undrar lite smått om det finns en sån kaka på riktigt eller om namnet var någonting, som farmor hittat på.

Bra saker idag:
  • Fick åka med yngsta sonen till jobbet i stan.

  • Där på lärarmötet träffade jag en massa bekanta, så det var riktigt, riktigt trevligt. Efter att ha talat med mina "egna" timlärare slipper jag nu skicka e-post. Bra att få svar direkt.

  • Hann iväg och handla och tur var det, för annars skulle jag ha varit utan ingredienser till skinkpajen.

  • Har blivit erbjuden sockgarner, merinogarner och bomullsgarner av en vänlig dam, som vill minska på sitt lager. Hon kom liksom att tänka på mej och skickade en massa foton på det ena garnet ljuvligare än det andra. Men vet ni vad? Jo, jag var så förståndig att jag bad om betänketid. Hur ska jag nu kunna sova i natt?
Nu måste jag lägga punkt här innan skinkpajen brinner upp i ugnen.

Önskar er alla en riktigt fin onsdag!



Inga kommentarer: