fredag, augusti 25, 2023

ET

– Va e de här för skräp, frågade bisin min uppbragt i början av veckan då han tömt vår postlåda.
– En tidning ser du väl.
– Int ha du väl börja prenumerera på den?
– Näe, vad står det på baksidan? Är det ett demoexemplar eller en gåva?
– Nä, här står inget annat än ditt namn och din adress. Hur kan dom veta att du ska bli pensionär?
– Är du nu riktigt säker att det int står vad för sorts tidning det är?

Men nej, bisin min såg förstås inget. Men när jag fick tidningen i min hand och vände på den, då såg jag genast att det med en liten liten stil stod "näyte" alltså prov. Precis vad jag gissade alltså, så nu är det bara då att ge sig till tåls och vänta på att någon försäljare ringer och tror att jag vill börja prenumerera. Men nej, det vill jag då rakt inte.

Det som bekymrar mej mera är nog varifrån min adressuppgift kommer. Från vilket register? I dagens läge kan man inte vara nog försiktig, så som det snokas i databaserna.

ET är förresten namnet på en helt ljuvlig film av Steven Spielberg. Har ni sett den? Om inte så gör det, för fastän det är en scifi-film och ET är en rymdvarelse, så är den så hjärtegod och där inget farligt som i t.ex Aliens.

På tal om helt annat, ni har väl märkt att det är fyra månader kvar till julen? Inte för att jag vill stressa på er, men det är bra att vara förberedd. 😀

Bra saker idag:

  • Hade ett långt och givande telefonsamtal med en kollega från västra grannstaden. Nu vet jag precis hur jag ska lägga upp projektplanen. Det behövs att få bolla idéer.

  • Fick äntligen, äntligen ordning på både papperskalendern och den digitala. Skönt!
    Som det nu ser ut blir min sista kursgång 24.4.2024. Tjohooo! Friheten hägrar...

  • Har anmält mig till en kurs här i stan! Hoppas att den kommer igång.

  • Har också anmält mig till lärarmötet i den västra grannstaden. Räknar med att det blir mitt sista. Ni märker, jag trappar ner hela tiden. Nu är det enbart 128 dagar kvar och alla av dem är inte ens arbetsdagar. Jippiii!
Önskar er en riktigt skön fredagskväll.
 

Inga kommentarer: