onsdag, augusti 02, 2023

Åt andra hållet

Planen för idag var solklar i morse trots regntunga skyar. En lugn hemmadag med mycket stickning så såg det ut i mitt huvud. När bisin min kravlat sig ur sängen två timmar efter mej, så blev det lite annat program. Nu skulle det bytas bilar och jag ringde till yngsta sonen för att kolla om det passade för honom. Hans bil skulle iväg och besiktigas och mr J skulle ha delar från Motonet från östra grannstaden och bisin min skulle till en elektronikaffär och... Ja, ni förstår att i det här läget var jag redan rätt matt. Jag hade hunnit göra undan dagens datajobb och just då fått för mej att städa en skrivbordslåda. Slänga alla kurspapper, för nån telefonkurs ska jag inte hålla mer. Iväg till pappersinsamlingen med dem både original och kopior. Inget ska bli kvar, för allting föråldras så fort i den digitala världen.

Lite försiktigt frågade jag vad yngsta sonen skulle göra idag. Han visste inte riktigt, men innan jag visste ordet av hade vi bestämt att vi skulle åka åt andra hållet idag, alltså västerut. Inget städande i skrivbordslådor längre och stickningen fick ligga ensam kvar här hemma, när vi susade iväg.

Vårt första stopp blev Kungsporten där sonen gick in i kattmatsaffären och jag i loppisaffären. Fyndade två kortärmade skjortor och en t-skjorta åt bisin min samt en leksaksfigur till stora dockhuset här hos oss. Allting för några euron. När jag började titta på barnkläder uppenbarade sig sonen plötsligt vid min sida och sa:
– Nej, du ska inte...

Från Kungsporten iväg på lunch och sen vidare österut till Mikrokulma där yngsta sonen hittade det han skulle ha till sitt hus och jag hittade en julklapp, en födelsedagspresent och sen ett jättestort paket innehållande det jag drömt om hela sommaren! Få se om bisin min bygger ihop det hela.

Vidare till teeteeshop, sen till tankstationen i stan och mataffären. När vi anlände här till oss steg bisin min just in genom dörren. Han hade också varit borta hela dan, men han var som sagt iväg österut. Yngsta sonens bil gick igenom besiktningen, men det finns att fixa på den för att den ska vara i bra körskick. Något som bisin min och mr J ska ta hand om.

Bra saker idag:

  • Ingen väckarklocka i morse!

  • Har ännu sex dagar semester kvar och kan jag göra vad jag vill. Tjohoo! Ljuvliga frihet.

    God lunch på ett nytt ställe för mej!

  • Hit kan jag tänka mej att komma flera gånger. Pepparbiffen var riktigt god. Tyvärr hamnade en del av den goda såsen på min skjorta, men det verkar mer eller mindre höra till nuförtiden då jag äter.

  • Hittade ett så här fint litet häfte i Mikrokulma, som nu får följa med i min nya handväska. Nu kan jag direkt skriva upp viktiga saker. Och jo, jo, jag vet att jag skulle kunna tala in dem på telefonen också, men för mej fungerar det bäst då jag skriver ner saker och ting. Då kommer jag ihåg dem.

  • Fick ett presentkort till födelsedagen och nu har jag två underbara kakor. Den där lila till vänster är en sprillans ny färg. Alldeles underbar. Yngsta sonen förstod inget då jag sade att jag skulle söka kakorna jag beställt i garnaffären. Jag har nu 2 kilometer garn! Den vänstra får bli en virkad sjal och den högra en stickad. Nu gäller det bara att hitta mönster.
    Tack för gåvan!

  • Ser de här nystanen tillräckligt pinka ut? Kameran förvränger tyvärr färgen lite. Det här var dock det pinkaste vi hittade i den grovleks garn jag behöver för mitt nästa projekt. Sjalarna får lov att vänta på sin tur.

  • Jag var riktigt duktig i garnaffären då jag endast köpte de där två nystanen och den här varvräknaren. Man kan ju inte ha för många av dem, eller hur?

  • Har haft en riktigt trevlig och lyckad dag i yngsta sonens sällskap. Tack för den.


  • Igår kväll kom bisin min hem från postlådan med de här två tidningarna. Den undre är ett gratis nummer, som trogna prenumeranter får välja 1 - 2 gånger per år. Vackert så! Nu har jag någonting att bläddra i ikväll.
Nu önskar jag er en riktigt skön torsdag.
Själv ska jag i morgon försöka genomföra min hemmadag. Håll tummarna att det lyckas.

Inga kommentarer: