söndag, augusti 06, 2023

Rödsprängda ögon och lätt huvudvärk

Kära vänner, det gick inte riktigt som på Strömsö igår kväll, för jag fick rödsprängda ögon och lätt huvudvärk. Och då hade jag varken rört bisin mins gröna burk...

... eller min egen limefärgade burk.

Nej, alltså jag satt i lugn och ro i fåtöljen och stickade på skruttasockan. Bisin min stegade ner för trapporna för att sätta mera ved i bastu-ugnen. Han kom upp tillbaka med väldig fart alldeles tårögd. Bastun var alldeles full av rök! 

Han hade glömt att öppna spjället då han började elda! Nu blev det till att börja vädra, öppna fönstret i tvättrummet och få på en fläkt som sög ut oset. Och sen väntade vi och väntade och väntade tills det verkade ofarligt att få vårt veckobastande.
Det är kanske bäst att jag tar hand om eldandet nästa gång?

Bisin min hade igår talat om gamla tider med orkestermannen och då sagt att han längtar tillbaka till tiden då det var rökbastu som gällde. Det var en sådan mjuk värme i de där vedeldade basturna. Man ska akta sig för vad man önskar!
Trösten i det här fallet är att nu är vår bastu minsann ren! Ja, och så överlevde vi och kunde njuta av bastubadet trots allt.

Här strävar jag efter att leva ett lugnt och händelselöst liv och så går det så här!

Bra saker idag:
  • Sov faktiskt till halvelva idag efter att ha varit uppe halvfyra och tagit en värktablett mot huvudvärken. Skönt att få sova!

  • Eftersom jag steg upp så sent, så kunde jag kombinera frukost och lunch till en brunch! Smart, eller hur?

  • Fick åtminstone 1 607 steg bara av att tömma matbordet och föra alla grejer på rätt plats. Det är just det som är det värsta med städandet, allt det där plockandet. Man borde förstås alltid lägga undan sakerna genast och inte lämna dem där på bordet, men...

  • Den andra skruttasockan är färdigt stickad. Nu gäller det bara att fästa alla trådar. Nån som anmäler sig frivilligt?

  • Var iväg söderut till grillen nu på kvällen. Där sammanstrålade vi med bisin mins systrar B och B.

  • Och nu, nu dricker jag faktiskt den där burken!
Önskar er en riktigt fin måndag.



Inga kommentarer: