söndag, augusti 27, 2023

Farväl till sommaren

I morse ringde bisin mins telefon strax före klockan tio. Och vet ni vad? Jo, då låg jag ännu i min säng och njöt av att få sova. Det var ju söndagsmorgon och ingen brådska nånstans alls. Men väckt blev jag av de ihärdiga telefonsignalerna.

Planen för dagen var solklar, trots regntunga moln på himlen: Jag skulle få undan kläder från sovrummet. Äntligen skulle det bli ordning på parlösa strumpor, söndriga byxor och blusar och...
Ja, det var alltså planen, men sedan lade sig bisin min i det hela och dagsprogrammet blev nånting helt annat än vad jag hade tänkt. I och för sig, inte mej emot, men...

Bra saker idag:

  • Dottern tittade in på en överraskande snabbvisit på förmiddagen!

  • Fick en lite större barnsocka färdigt stickad. Nu återstår endast att klippa av garnet och trä igenom de sista åtta maskorna och sedan lägga upp för socka nummer två.

  • Bisin min drog iväg med mej österut. Bra, inget klädstädande i sovrummet!

  • Hamnade förstås här, i världens tråkigaste affär. Men bisin min var tvungen att byta ut en bultpistol, som börjat krångla och som ännu hade garanti kvar. Och tänk, han hade också kvittot kvar. Undrens tid är inte förbi!

  • Jag köpte kattmat och så hade jag fått lov att köpa en leksak åt Lillan, så förstås köpte jag en. Haaa! Bisin min trodde nog inte att jag skulle göra det, men efter att ha gått igenom affären två gånger och lekt lite med den där stora surfplattan där man kan söka produkter, så var jag ju färdig för läääänge sedan. Då yrade ännu bisin min runt och letade efter det ena och det andra. När vi hade allting packat i bilen och körde därifrån, så förklarade han noggrant till vad allt han behövde det han hade handlat. Och det utan att jag sagt ett endaste ord om hans inköp. På något sätt är det liksom aldrig snack om saken. Han behöver vartendaste ett verktyg.

  • På hemvägen körde vi via caféet på flygplatsen. Och kan ni tänka er, vi hade verkligen tur, för det var sista dagen öppet idag. Nu är det dags att ta farväl av sommaren. Så tack för alla cafébesök i sommar. Idag slog jag på stort och valde en glasspinne och en bit ostkaka.

  • Fick snabbhandlat i lilla butiken i stan så nu klarar vi oss några dagar igen. Måste säkert bunkra upp lite till, för det är min "kaffetur" på jobbet i onsdag.

  • Från butiken körde bisin min rakt söderut till grillen och så fick vi i oss lite mat. God cheddarost hamburgare och precis lagom för mej. Den här gången valde jag inte kycklingburgare.

  • En riktigt trevlig söndag, som blev helt annorlunda än jag tänkt mej!
Igår träffade jag mr J, då han var här hos oss på kaffe. Och vet ni, han var helt lyrisk. Han hade besökt stora garnaffären i västra grannstaden.
– Har du varit där, frågade han ivrigt.
– Jo, förstås.
– Den är så stor och fin. Och så bra ordnat, alla garn snyggt radade i hyllor och så vackra färger.
Mr J, var verkligen tagen och imponerad av garnaffären. Och så var han jätteglad då hans fru köpte två nystan Lassegarn i precis rätta Tapparafärger! Skönt, nu behöver bisin min inte längre tjata om de där Tapparasockorna, som jag aldrig har stickat åt mr J.

Önskar er en riktigt skön måndag.

Inga kommentarer: