tisdag, augusti 15, 2023

KyJy – 3

 Eilen rottinkisukat valmistuivat, koko nro 22.

3. Rottinkisukat
Aloitus: 10.8.2023
Valmis: 14.8.2023
Langan menekki: 50 grammaa
Lanka: 7-veljestä, Novita
Puikot: 3½ 
Ohje: Rottinkisukat, s. 64 Käsityön ABC 20 Sukat
Suunnittelija: Lotta Pirttimäki


3 Rottingsockor
Start: 10.8.2023
Färdig: 14.8.2023
Garn: 7-bröder från Novita
Åtgång: 50 g
Stickor: 3½
Mönster: Rottinkisukat, s. 64 i Käsityön ABC Sukat
Design: Lotta Pirttimäki

De här sockorna var riktigt roliga att sticka. De borde ha storlek 22, så jag hoppas att de passar på Lillan. Få se...

Jag är glad att jag hittade det här mönstret, för det var precis så enkelt, men ändå snyggt, som jag ville ha det. Och tänk, endast två garnändar per socka att fästa.

I morse ringde min arbetstelefon en karl ville ha tag på mej omedelbums. Jag som var inne i val av mönster, garn och stickor, hade inte riktigt huvudet på skaft, så det var nära att jag skulle ha fått herrbesök!
Eftersom det mesta ändå tycktes fungera i hans dator kom vi överens om att träffas i stan i morgon före mitt jobb börjar. Hoppas att jag kan hjälpa, men som sagt mitt huvud är lite upp i det blå och funderar på helt andra saker än tekniska bekymmer.

Bra saker idag:
  • Var uppe redan klockan åtta. Skönt att inte sova bort halva dagen.

  • Har löst A-korsordet, Stora korsordet och Klurifaxen i Allers nr 33. Mest bekymmer hade jag med att hitta förkortningen KVP i Klurifaxen. Har ni hört talas om ett sånt blad? Nä, precis vad jag trodde. Som finlandssvensk lösare blir det ibland jätteknepigt. Men, nu lärde jag mej någonting nytt igen!

  • Bisin min fixade restfest till middag idag! Han tog resterna från kylskåpet och det blev en salig blandning med stekt nypotatis och makaronilåda samt köttfärssås från igår. Riktigt gott egentligen och bra att få kylskåpet tömt.

  • Idag har jag tagit vara på det vackra vädret och suttit utomhus och stickat. Så skönt och rogivande. När jag satt där på vår balkong, så insåg jag att just precis där vill jag vara just nu. Snart har jag en ny liten socka färdig.
Önskar er alla en fin onsdag!

Inga kommentarer: