fredag, mars 22, 2024

Så upphetsad

Fredag, ledig dag och jag är så upphetsad att jag knappt kan sitta still. Jag är alldeles till mej i trasorna. Och nej, nej, det beror inte alls på bisin min, utan på någonting helt annat.

Bra saker idag:

  • Sovmorgon och trots att jag var uppe ett varv halvsju, så återvände jag till sängvärmen och sov ända till halvnio.

  • Tog äntligen ett beslut i morse och delfinansierade bisin mins en anskaffning. Lite motvilligt dock, så hoppas att det blir bra.

  • Skickade WhatsApp-meddelande till stickväninnan V om hon kunde tänka sig vara så snäll att hon kunde gå till Suurkirppis och kolla en grej. Hon var så vänlig och lovade göra det.
    Sen ringde hon och sade att jo, de maskiner jag hade sett på fanns kvar och hon skulle stå med dem, så ingen annan skulle fara iväg med dem tills jag hann till stan.

  • Upphetsningen bubblade i mitt bröst då jag gick till min plåtlåda. Jag hade just startat bilen, då min telefon ringde. Hjärtat åkte upp i halsgropen, för nu hade det säkert hänt nånting och maskinerna hade köpts av en annan! Ve och fasa!
    Lugnet sänkte sig då jag hörde yngsta sonens röst i telefon. Han undrade om jag ville följa med till stan på lunch. Och visst ville jag det om vi kunde köra via Suurkirppis.


  • Och det kunde vi! Och där stod stickväninnan V snällt och väntade med maskinerna! De var kvar i sina original förpackningar och symaskinen knappt använd. Jag kollade lite på nätet och det verkar vara en bra "lär-dig-sy-maskin". Jag hade otrolig tur, för de här maskinerna kom till salu igår. Det såg jag på Facebook, men jag var ju på jobb och hade ingen möjlighet att köra iväg till stan. Och tänk, där väntade maskinerna på mej och det på grund av  stickväninnan V:s insats.
    Många hade ringt på maskinerna, men Suurkirppis tar inte emot reserveringar per telefon. Först till plats får köpa. Tack vare stickväninnan V så blev maskinerna mina. Stort TACK för hjälpen.
    Och ja, den där symaskinen är kanske nu inte världens dyraste och finaste, men så är jag ingen sömmerska heller, så...
    Och jo, som jag alltid sagt: Facebook är farligt!

  • Från Suurkirppis iväg till Bistro Kronan på lunch. Lövbiff med tillbehör, riktigt gott.


  • Hem via stora varuhuset i stan. Jag bara måste köpa Lainetidningen, trots att den inte precis är förmånlig. Men jag ville veta hur AI (artificiell intelligens) påverkar stickningen. Intressant läsning.
    Hemmets Veckotidning köpte jag för att yngsta sonen sa att jag inte behöver Allers! 😁

  • Avslutade eftermiddagen med besök hos Lillan i grannbyn. Mycket busande blev det inte, för hon höll sig till fadern och hans trygga famn.

  • Blev en helt annorlunda dag än vad jag hade planerat. Blev en bra mycket bättre dag!
Få se hur det blir i morgon, för nu borde jag leta reda på tyg och testa mina nya maskiner. Stickväninnan V tipsade om att jag kan alltid sy dockkläder när jag övar mej. Fortfarande så upphetsad att vete fåglarna om jag kan sova i natt! Tänk jag har äntligen, äntligen en modernare symaskin! Förresten så hade Josefin också en symaskin.

Önskar er en riktigt skön lördag.

Inga kommentarer: