söndag, mars 03, 2024

Ett stickigt veckoslut

Timmen är igen sen och jag har alldeles nyss skrivit ut morgondagens föreläsningsmaterial. Jag har tydligen lika bråttom nu som pensionär, som när jag hade riktigt långa arbetsdagar. Är inte det konstigt, så säg.

Bra saker:

  • Vaknade före väckarklockan, nog alltför tidigt, men så hann jag då också med en skön långsam frukost.

  • Har tillbringat ett stickigt veckoslut i Textilshuset i stan! En mössa stickade jag på. Den hoppas jag blir klar i morgon. Sticktiden är dessvärre på kort just nu och det är svårt för mej att hinna bli klar med nånting alls. Därför tyckte jag att det var bäst att hålla mej till ett endaste ett projekt och inte alls börja pröva på några andra. I den här mössan kommer flätor. Och sjutton vad roligt att sticka med femmans stickor. Det går liksom lite snabbare än med treans. Och ja, här behövs ju inte stickas en till likadan, ni vet så där som med sockor! Tjohoo!

  • Det har varit ren och skär lycka att få tillbringa ett veckoslut med likasinnade. Bisin min hade riktigt svårt att förstå:
    – Men du kan ju sticka. Varför ska du på kurs då?
    Jag försökte förklara, men han såg ut som en fågelholk i nunan. 
    Att sitta tillsammans och sticka ger så mycket inspiration och uppmuntran. Och så vi har skrattat tillsammans åt våra stickmisstag. Härligt och hög igenkänningsfaktor.

  • Arbetsväskan är färdigt packad. Tidig avfärd till västra grannstaden i morgon.

  • Ikväll uppdaterade jag min dator till Windows 11. Konstigt nog så gick det riktigt bra. Men än kan jag inte ropa hej, för jag har inte hunnit testa allting. Får kolla igenom allting i morgon eller övermorgon.
Hoppas att ni får en riktigt fin måndag.

Inga kommentarer: