fredag, maj 24, 2024

Maskrosens vara eller icke vara

Vet ni, det är synd om grannfrun här tvärs över vägen. Hon är ordentlig och håller efter ogräset, så det inte får växa sig långt. Hon gör det helt enkelt för att hon inte vill ha sniglar i sin trädgård. På den här sidan av vägen är vi jätteslarviga och går inte omkring med vare sig gräsklippare eller trimmer var och varannan dag.

Nej, som vanligt funderar vi om vi ändå skulle låta maskrosen få finnas. Den behövs ju för alla pollinerare. Om det inte finns pollinerare, så finns det ju inte heller bär eller frukter. Det blir liksom en dominoeffekt, så ska maskrosen få vara ifred? Den har ju inte gjort någon illa, den bränns inte och den är inte heller giftig. Nån tjärdoft, som Carl-Anton sjunger om, har jag dessvärre inte här på landet!

Bra saker idag:

  • Var uppe redan klockan sju i morse, men det var på tok för tidigt att stiga upp. Jag somnade om och vaknade inte förrän efter nio då bisin min hade förskräckligt oljud för sig. Men jag steg inte upp förrän jag hörde att han lämnat huset! Nu kunde han inte ge några order åt mej om allt jag borde ha gjort enligt honom.

  • Jag hade riktigt god tur idag, då jag hann få igång diskmaskinen precis innan bisin min och mr J dök upp här på kaffe! Tur att dom inte visste att jag hade suttit länge vid matbordet och löst korsord i tidningen Bra Korsord!

  • Äldsta sonen gjorde riktigt god mat genom att ta vara på veckans rester. Han stekte ris, som vi hade färdigt kokat i kylskåpet och en hel del grejer till. Mums!

  • Stickade bakåt på min olycksaliga socka och fick felet rättat. Nu gäller det bara att sticka det sista för att få den färdig. Ja, och sen försöka orka med socka nummer två.
Önskar er en riktigt skön lördag!
 

Inga kommentarer: