tisdag, maj 07, 2024

Vårkaffe

Brrr, mina händer är iskalla. Bisin min tycker att vi ska spara på ved, så därför inget eldande ikväll. Bäst att krypa ner under täcket och värma sig!

Bra saker idag:

  • Sov ända till halvtio och sov så gott att jag inte visste vad det var för dag när jag vaknade.

  • Vi har sparat 2 500 € idag! Vår avloppspump var till all tur inte sönder. Bisin min och en karl som hållit på med de här pumparna i 15 års tid, tog sig en titt på tingesten i morse. De drog upp pumpen ur brunnen och såg att det fastnat nåt tygliknande i den, som de slet och rev i för att få bort. Bisin min påstod att det var mina trosor. Har ni hört nånting så befängt? Nog för att jag kan vara snurrig, men så yr i bollen är jag ändå inte att jag skulle spola ner trosor i wc. Vi kom underfund med att det troligtvis är de där engångstvättdukarna som har hamnat i wcbyttan istället för roskis. Och det är förstås mitt fel, för bisin min skulle då aldrig i världen använda sådana!

  • Har varit på vårkaffe i stan idag. Trevligt att träffa alla fast anställda kolleger, som jag lämnade vid årsskiftet. Och nej, jag saknar inte mitt gamla jobb, inte det minsta. Jag har ju rena rama lyxtillvaron, som kan sova så länge jag vill på morgnarna, njuta av frukosten och korsordet en hel timme om jag vill, åka iväg med yngsta sonen eller bisin min, inte behöva säga nej till Lillan osv, osv.
    Med bultande hjärta frågade jag om jag skulle få min nybörjarkurs i tyska på distans. Den kursen, som jag hade önskat mej. Håll tummarna för att den finns med i programmet i höst. Jag vill ha den på distans, för jag vill slippa att bege mej iväg i ur och skur.
    Den fina tiffanylampan är ett exempel på vilka kurser, som har funnits på medborgarinstitutet. Farliga saker med bly och glassplitter, men resultatet är vackert.
    Vi bjöds på musikframträdande, dansuppvisning, mjöd, hjärtmunkar, kex, kaffe och te. Men det var nog att få träffa kolleger, som var det trevligaste.

  • Hann sticka några varv i kväll.

  • Fick äntligen igång diskmaskinen nu ikväll. Har ju inte vågat tidigare då pumpen lyst rött.
Önskar er en riktigt fin onsdag!

Inga kommentarer: