måndag, maj 06, 2024

Som en riktig pensionär

Oj, huh, huh, hör ni, idag har jag haft bråttom som en riktig pensionär. Knappt hann jag hem från ett stadsbesök innan jag satt i bilen igen på väg österut.
På kalaset igår fick jag frågan när jag ska bli pensionär på riktigt.
– Det är jag redan, svarade jag och fick en misstrogen blick.
– Nä, int kommer du att kunna sluta.
Nu var det dags för mej att skratta. Självklart är jag en riktig pensionär och självklart slutar jag lärarjobbet efter en vecka då jag har mitt sista timläraruppdrag. Tjohoo!

Jag tycker nog att det vid det här laget borde vara slut tjatat om mitt pensionärsvarande och ickevarande. Jag kommer att vara en mycket passiv pensionär, säger hon som ska gå på åtminstone två konstutställningar och... 
Hur som helst, så är det skönt med långsamma morgnar fyllda med korsord. Lediga dagar utan inrutad tidtabell.

Bra saker idag:

  • Sov ända till nio.

  • Redan halvelva knackade det på dörren och där stod yngsta sonen, som bjöd mej med på lunch.

  • I Carneval, där vi åt vår goda lunchpizza, träffade vi på sonens kompis V. Det var riktigt trevligt att höra dem prata, för jag fick reda på en massa, bland annat var yngsta sonen hade varit fredag kväll. Ni förstår att mina öron viftade! Vet nu inte om en mamma ska veta precis allt vad hennes vuxna söner gör, men...

  • Efter lunchen besökte vi bokhandeln vägg i vägg med pizzerian. Spännande och intressant. Jag hittade lite presenter åt flickorna. Men måste verkligen hejda mej, så jag inte förköpte mej.
    Hem via mataffären, för jag behövde mjölk, ägg och cornflakes.

  • – Du följer aldrig med mej längre, sa bisin min lite ynkligt, så hux flux var jag här i östra grannstaden med honom. Förstås måste vi börja i Motonet. Den här gången var jag riktigt snäll och sa inte ett knyst. Det går ju rätt bra att motionera där inne, det vill säga springa runt som en galning med kundvagnen och försöka undvika alla "gubbar", som letar efter helt obegripliga saker.

  • Nästan genast hittade jag fyra av de här väskorna, som har 10 plastfickor och några dragkedsförsedda fickor. De här är perfekta att förvara sina rundstickor i. De här var de sista fyra, som fanns i hyllan.
    Sen köpte jag kattmat, lite flytande tvål och stod länge och  tittade på moppar, för bisin min tjatar jämt på mej att jag borde städa. Men, men... ska man ha femtioelva olika moppar beroende på golvyta? Jag blev riktigt yr i huvudet och skippade städgrejerna, nappade en räfsa åt Lillan istället. Funderar lite om det skulle gå att utnyttja barnarbetskraft och bjuda hit henne på krattning?

  • Och vet ni, jag betedde mej som en riktig pensionär och talade med flickan i kassan! Jag berättade vad jag skulle ha de där Spinnerbaitväskorna till. Bisin min trodde att hon nog inte visste vad stickande är för nånting.

  • Vi var ännu iväg till Puuilo och där fick jag inte gå in.
    – Det tar en evighet innan vi är ute därifrån om du ska med, sa han och hastade iväg in i affären. Höh, jag skulle ha varit snabb, som en vessla. Men eftersom jag nu inte skulle ha nånting, så satt jag lugnt kvar i bilen.
    Vi var ännu iväg till Hedins bilaffär för att fråga efter delar både till min bil och till nästyngsta sonens bil. Det var jätteskönt att inte behöva gå in där, för servicen var urusel och långsam. Karlen, femtioplus, kunde inte kolla i datorn efter de där bildelarna. Vad jag saknar Auto-Open i Borgå i de här fallen.

  • Bisin min var hungrig, så det blev kvällsmat i grillen nere vid hamnen i stan.

  • På hemvägen ännu en avstickare till lilla mataffären, som inte hade det som bisin min ville ha. Men jag köpte var sin glass och det fastän bisin min tyckte att det var för kallt, 8 grader, att äta glass!

  • Fick en trevlig inbjudan via WhatsApp. Så härligt att ha någonting att se framemot.

  • Har lånat ut min Adam plåtlåda till nästayngsta sonen medan hans egen bil fixas av bisin min. Om det lyckas att få fram bildelarna...
    Nu kan jag inte köra iväg nånstans utan kan eventuellt sitta lugnt hemma och sticka. Det som alltså var min plan idag. Men kul med överraskningar och utfärder! Den ena dan inte den andra lik. Det är livet!
Önskar er en riktigt fin tisdag.

Inga kommentarer: