onsdag, juni 12, 2024

Cafédag

Onsdag eftermiddag är bokad för stickcaféet och så också idag. E, som följde med till Bistro Kronan, var min chaufför idag. Men jag drack inget annat än vatten ändå.

Man behöver inte alls sticka för att delta i stickcaféet. Det räcker riktigt bra med att delta och prata om ditten och datten. Idag funderade vi bland annat på olika ord. Heter det strukit eller strykit? Finskans piisi för spis var ett nytt ord för många. Vi mindes också gamla lärare och delade skolminnen. Ja, och som ni ser, så fanns det riktigt flitiga stickerskor på plats. Underbart mjukt garn där, men en beskrivning på danska, som inte alltid var så lätt att tyda. 
Själv stickade jag lite grann på andra sockskaftet till min gröna broken sead socka. Och så fäste jag garnändar i ett litet restgarnsprojekt.

Till lunch testade jag nyheten, texmex sallad. Riktigt gott, lagom mättande och lagom kryddigt.

Från Bistro Kronan gick vi till Mias med E. Jag hittade härliga plagg åt alla tre flickor. Hoppas att de gillar dem. Om inte, så kanske någon annan vill ha dem. Mias är en helt ljuvlig affär med både gammalt och nytt. Och fina gedigna leksaker, inget plastskräp här inte. Jag försöker att inte gå alltför ofta in där, för det fastnar alltid nånting i händerna. Å andra sidan, visst får en mommo/famo skämma bort sina barnbarn? Det är ju just det den äldre generationen är till för, eller hur?

När vi anlände här till vår gårdsplan stod äldsta sonen i dörren och önskade oss välkomna. Han hade precis fått middagen färdig. Så E och undertecknad bänkade oss vid matbordet och njöt av kyckling och ris. Rena rama lyxen att inte alls behöva laga mat idag.

En bubblande glad M ringde och det är riktigt, riktigt roligt att tala i telefon med henne. Ibland pratar hon så snabbt att jag har lite svårt att hänga med. Det har hon nog efter sin mor.

Nu måste jag iväg ut och vattna de växter som är under tak och inte fick regn på sig i morse.

Önskar er en riktigt fin torsdag.


Inga kommentarer: