onsdag, juni 05, 2024

Två cafébesök

Äntligen några grader svalare och en härligt fläktande vind. Idag är det onsdag och det innebär stickcafé. Jag var riktigt modig idag och tog med mej en socka med mönster, flätor:

Alltså den här sockan. Det är ingen bra idé att ha med sig nånting med mönster, för man får sen sprätta upp allt det man stickat när man kommer hem. Det är inte så enkelt att diskutera och sticka mönster samtidigt, åtminstone inte för mej. Däremellan går det nog att multitaska, alltså göra många saker på en gång, men inte när det gäller mönsterstickning.

På tal om att sprätta, i morse upptäckte jag att jag har stickat flätmönstret fel, för jag har lämnat bort de aviga maskorna i flätan. Verkligen harmfullt och jag skulle just dra ut stickorna och börja sprätta när jag mindes hur knepigt det var med de där två aviga maskorna i varje fläta. Det här får duga tänkte jag morskt. Om jag skulle ha sprättat nu, så skulle också det här sockparet sällat sig till alla andra ofärdiga projekt. Dessutom, ingen vet ju att det ska vara på något annat sätt, utom nu ni och jag!

På stickcaféet i Bistro Kronan åt jag igen en Skagensmörgås till lunch. Lätt och bra i sommarvärmen. Ja och så gott förstås också.

Jag hann vare sig umgås eller sticka så mycket innan jag körde hem igen, för jag hade träff med svärdottern. Ungefär tio minuter hann jag vara hemma innan hon plockade upp mej och körde iväg till stan.
Allra först hämtade vi Lillan på dagis. Jag höll mej lite försynt i bakgrunden, för jag var inte säker på om Lillan kom ihåg mej. Tycker att det är jätte längesen vi träffades senast. Men jag hade inte behövt oroa mej. Så fort grinden till lekgården öppnades kom Lillan rusande med raketfart, ropade "Fammo" och upp i min famn för en kram. Sen sprang hon tillbaka till mamma, som väntade vid lekgården.

Vi tre flickor passade på att gå på café! Den här gången var det Café Favorit, som gällde. Så supergod rabarbersoda och britatårta! Lillan hade bråttom med att springa runt, men till sist satte hon sig på bänken bredvid mej och åt av sin croissant.
Och nu ber jag om ursäkt för att jag använder substantivet flickor. Jag har fått veta att man helst ska använda könsneutrala ord, som personer, människor osv., men hittills identifierar vi oss nog som det kvinnliga könet.

Från caféet åkte vi hem via stora varuhuset.
Och där är det garnrea! Några nystan råkade fastna i min kundvagn. Bland annat det där nya bomullsgarnet Aurora måste ju testas, eller hur.

Den här tidningen måste jag bara köpa, för där står "Helpot ja nopeat", alltså lätta och snabba. Perfekt för varma sommardagar. Men som sagt, nu just sockor, som behöver bli färdiga fortare än kvickt.

Hoppas att ni får en fin torsdag!





Inga kommentarer: