onsdag, juni 19, 2024

Stram budget

Kära vänner, igår blev ni utan mitt blogginlägg och det beror enbart på att livet i verkligheten tog över det här livet ute i bloggosfären. Och det är ju bra eller hur? Jag var faktiskt ute på vift både på dagen och sent på kvällen!

Bisin min bedyrade igår att vi skulle starta tidigt österut, men hur det nu var så tog det lite tid att först komma igång på morgonen och sedan komma iväg.
– Far vi och äta, frågade yngsta sonen, då vi undrade om han ville följa med. Vi lovade att jodå, vi ska äta nånstans på vägen tillbaka.

Vi körde österut ända till Fredrikshamn.

Och vet ni, jag fick till och med gå in i Jysk!
– Det är en affär värre än Ikea, muttrade yngsta sonen när vi travade runt i affären.
Bisin min gav en stram budget på 20 €, som jag hade att hålla mej till. Och det vet ni klarade jag med glans, för jag handlade för 19,50 €. 
De här sex sakerna köpte jag och alla är förstås nödvändiga, tror jag. 
Plastkorgen, korgen att hänga i duschkabinen, dynan och pumpflaskan för tvålen. Fanns en del andra saker, jag skulle ha velat ha och nog hade behövt. Men det skulle ha överskridit min budgetram, så dem lät jag bli! Kanske nästa gång?

Här vågade bisin min parkera trots varningsskylten. Vi såg ju inte till någon snö på taket, så vi tog risken.

Itäväylän Bensis har god mat, men på tok för stora portioner för mej, som fick lämna nästan hälften kvar. Till min stora harm orkade jag inte med den fina efterrätten, en stor bit smörgåstårta! Jag trodde lite enfaldigt att fruktsalladen, som fanns i salladsbordet var efterrätt och var storligen imponerad redan över den.
Här åt många arbetsklädda karlar, så därför är nog portionerna stora.

På hemvägen kurvade bisin min in via Kotka och Motonet. Men nej, det fjäder jag behövde till min plåtlåda fanns i Kokkola, alltså Karleby på svenska. Vi kalkylerade lite snabbt hur lång tid det skulle ta att köra upp dit. Men kom till att det nog inte lönar sig, så bisin min beställde fjädret och skulle få ett sms när reservdelen anländer.

På hemvägen tänkte vi ta en glass vid flygfältet i Pyttis, men caféet där har öppet endast onsdag - söndag. Vi tog in vid ABC istället och yngsta sonen gick in efter glass åt oss alla tre. Den åt vi i bilen och förstås lyckades jag få glass över hela min blus.

Hem ett varv och vända innan jag begav mej iväg till stan och handlade inför midsommaren tillsammans med yngsta sonen. Nu borde vi ha det mesta utom nypotatisen och jordgubbarna. Och frågan är om jag ska baka nånting eller låta bli. Hmmm...

Den här fiskade äldsta sonen från vår postlåda igår. Jag bläddrade snabbt igenom den, men blev inte överdrivet inspirerad. Hinner inte riktigt med handarbete när jag är ute och flänger omkring hela tiden.

På kvällen blev vi bjudna till byn och det var härligt att sitta och prata i lugn och ro vid köksbordet. Tack till värden och värdinnan för en trevlig kväll. Hemma var vi först vid 23.30-tiden och vid det laget var det inte ens tal om att börja skriva blogg.

I morse lite över sju mottog bisin min sms:et om att nu hade fjädret anlänt till Motonet i östra grannstaden. Så min lugna hemmadag förvandlades plötsligt till en utflyktsdag igen! 
Imponerade service om ni frågar mej. Vilken tur att vi inte sträckte iväg till Österbotten igår!

Första stoppet idag blev macken i stan, där vi till vår stora glädje träffade S och fick uppdaterad information samt kunde förmedla våra varmaste hälsningar till sjukhuset. 💓

Den här gången gick jag in i Motonet. Det gjorde jag inte igår, för jag har fått alldeles nog av "manliga" tråkaffärer. Ja, affärer överhuvudtaget. Just nu tänker jag att kanske ett loppisbesök nånstans skulle gå an, men endast kanske!

På hemvägen kurvade vi igen via flygfältet. Den här gången stod det här Vinkaplanet där. Tänk att ha så mycket pengar att du kan ropa in ett sånt här plan på militärauktionen, sen få det renoverat till flygdugligt  skick och därefter donera det till flygfältet i Pyttis. Helt fantastiskt om ni frågar mej!

Där fanns också det här amfibieplanet "parkerat".

Och den här stora dronen.
Enda bekymret var att caféet öppnar först klockan 12 och vi var där tjugo före. Vi hade inte riktigt ro att vänta, utan beslöt oss för att kurva via Hardom bröd på hemvägen och äta vår bulle hemma istället.

Och vilken glädje, från Hardom bröd lyckades jag få Bra Bröds rågbröd, det sista av den sorten, som de hade kvar. Mums! Ute på gårdsplanen träffade bisin min sin gamla klasskamrat från folkskolan, så de kunde diskutera lördagens träff. Och jag träffade den trevliga husbonden från Teiras.

Nu ska jag försöka samla ihop mej lite grann och få undan lite hushållsarbete, som blivit på efterkälken.

Önskar er alla en riktigt trevlig kväll och en fin torsdag.









Inga kommentarer: