tisdag, juni 11, 2024

Tre rätters

Igår på eftermiddagen var jag iväg till Rosso i västra grannstaden. Där blev jag och min chaufför bjudna på en tre rätters middag av den tredje kvinnan vid bordet.

Vi började med en aperitif, en uppfriskande och läskande god Limoncello Spritz. Den består av 6 cl mousserande vin, 4 cl limoncellao, sodavatten och citron.
Chauffören fick förstås hålla sig till läsk, men det hade hon inget emot.

Till förrätt valde jag tomatsoppa. Den var fyllig och god.

Och till varmrätt valde jag parmesankyckling. Den där pestoröran, som var utanpå kycklingfilén, var jättegod. Jag skulle hellre ha ätit ris med kycklingen, men man kan ju inte få allt heller.

Till dessert valde jag marinerade jordgubbar med havrecrumbla och vaniljglass. Supergott.

Medan jag satt där på middagen ringde min telefon. Inget nummer jag kände, så jag försökte ignorera det hela. Men när samma nummer ringde tredje gången blev jag orolig att något hade hänt, så jag svarade.
– Hej, kvittrade en glad röst.
Jag försökte placera rösten och jovisst var det barnbarnet M, som hade fått en alldeles egen mobiltelefon till födelsedagsgåva. Nu blir det ringa av!

Oj, vad mycket vi hade att diskutera igår kväll. Tiden gick så fort att vi inte riktigt hann med. När vi ville beställa in lite dricka till, så var klockan redan 21 och det var stängningsdags! Fem timmar hade försvunnit i ett nafs med god mat i härligt sällskap. Vi hann avhandla allt mellan himmel och jord, bland annat tradwifes och Lovisagate. Men vi hade också mycket roligare samtalsämnen. Gemensamt var nog konstaterandet att världen är galen, finns ingen tvekan om den saken.
En pytteliten stund stod vi utanför Rosso på gatan och funderade om vi ännu skulle gå nånstans och fortsätta prata. Men chauffören skulle tidigt upp idag, så vi kramade om varandra och försvann hemåt efter en synnerligen trevlig kväll.

Idag har jag varit iväg till stan på lunch tillsammans med yngsta sonen. Och den här gången åt vi faktiskt ute, för vi gick till Thai Foodvagnen på torget.
Jag valde Pad Thai och det var allt tur att yngsta sonen kunde förklara att det handlar om nudlar, grönsaker och kyckling/gris eller tofu. Jag valde gris. Riktigt gott och förhoppningsvis också hälsosamt.

Jag hann ännu understöda ungdomarnas café på torget genom att köpa några munkringar med hem.
Och jag har förstås talat i telefon idag med M. Få se när nyhetens behag går över och det blir trist att ringa till mommo!

Nu dags för lite stickning.

Hoppas att ni får en fin onsdag!





Inga kommentarer: