lördag, september 01, 2018

Små fjärils-sockor

I onsdags fick jag äntligen fjärils-sockorna färdiga. Lilla M fick dem igår.

Modell: Fjärils-sockor, modell nr 2 i Kauneimmat Käsityöt nr 2/2018
Garn: Supersocke 4-fach från Online
Åtgång: 18 g
Stickor: Nr 2½ och 3

Att sticka så här små sockor ger inte mycket minus i garnbantningstabellen. Men å andra sidan blir de fort färdiga och det är riktigt skönt.

Fjärilsmönstret syns inte alls, då det här garnet är så brokigt. Tyvärr hade jag inte tid att leta reda på ett garn, som skulle ha passat bättre. Morfar i huset domderar med jämna mellanrum:
- Ta bort högarna.
Min hulda moder, å sin sida, undrar om matbordet redan är tomt. Hon förstår inte att det kommer till flera högar fortare än jag hinner sortera.

Idag har vi inte gjort annat än sorterat. Morfar i huset har kastat bort allting, som jag har fortbildat mej i. Själv har jag tills vidare ännu sparat handskrivna anteckningar. Men om jag fortsätter att sortera ännu idag, så misstänker jag att jag bara inte orkar utan låter allting försvinna. Jag behöver dem knappast längre, eller hur? Dels har allting förändrats och dels, om jag inte kommer ihåg vad jag lärt mej, så hjälper ju några anteckningar föga. Hmmm...

Svårt är det att avgöra vad som skall sparas och vad slängas. Ibland är det ju härligt att man har sparat personliga saker, som till exempel dotterns helt ljuuvligt humoristiska egenhändigt tillverkade födelsedagskort till min 38-årsdag. Hon hade kreativitet, minsann och vilken tur att vi sparat det, för det gav både mej och morfar i huset ett gott skratt.

Nu skulle jag vilja städa och röja upp i mitt hobbyrum, för jag skulle vilja hitta garnet 7 bröder i en viss färg. Men morfar i huset har redan öst följande hög på matbordet. Det tar liksom aldrig slut...

Ha nu en riktigt skön lördagskväll!


Inga kommentarer: