måndag, februari 19, 2024

Sportlovet är igångsparkat

Måndag kväll och första sportlovsdagen är snart ett minne blott. Tiden går ju så fort när man har roligt. Förstås kan det inte vara roligt jämt och ständigt, men skönt har det varit att ha en ledig måndag. När jag bläddrade i min arbetskalender, alltså inte i min nya fina, såg jag att alla måndagar är heltidsbokade fram till påskmåndagen. Två av bokningarna är osäkra, för det gäller att få ihop tillräckligt många kursdeltagare och det kanske inte lyckas. De måndagarna har jag enbart kvällsjobb. Kan vara bra med lite sovmorgnar.

För tillfället har jag nollkoll på om det har utlysts flera strejker här i vårt avlånga land. I väntan på besked låter jag Ronny Eriksson roa mej.

Bra saker:

  • Var uppe redan åtta i morse. Inte läge att sova bort lediga dagar.

  • Det första jag gjorde efter frukosten var att leta efter Nalle sockgarn och så lade jag upp ett nytt sockbörjan. Inte klokt, inte alls klokt, men... ja, jag vill göra ett par enfärgade tunnare sockor med flätor. Jag gillar den här färgen och har så många nystan att jag kanske borde ha använt dem till något annat större projekt än ett par sockor. Men jag orkade inte börja gräva i alla plastlådor och jag ville inte ha mörka färger, så det fick nu bli så här.

  • Kolla, jag fick godis som tack för lördagens smörgåstårtor. Bisin min vill att jag genast öppnar godiset, så han får snaska. Men, icke sa Nicke. Jag har tutat i bisin min att det här ska sparas till påsken! Dessvärre tror jag inte att han kan hålla sig.

  • Fick besked att onsdagens jobb är avbokat på grund av omöjlig situation på gårdsplanen. Vi kan inte ta risken att nån halkar omkull på isen.
    Synd att inte kunna träffas, men nu får jag en ledig dag istället och den kan behövas för annat jobb!

  • På väg till stan ringde faktiskt den forskaren från museet, men jag kunde inte göra intervjun där och då, så hon ringer på nytt i morgon på förmiddagen. Så tacksam för att hon ringde.



  • Har tillbringat en ljuvlig eftermiddag på Fylla i stan tillsammans med min goda väninna. Vi tog en tre rätters och gott var det. Varmrätten rymdes knappt på tallriken. Vi fick bra service, för vi fick auraostsås till schnitzeln fastän det inte stod så i menyn. Och vi fick glass till efterrätt fastän inte det heller fanns med på dessertlistan. Det kallar jag kundvänlig service.
    Menyn var förnyad sen sist jag var där. Det var trevligt att se sportlovsfirande familjer med mormor/farmor äta där. Härligt att det finns en sån här plats i stan. För väninnans del var det första gången hon besökte stället, men inte den sista.

  • Hon gav mej en jättefin vändagsgåva. Stort TACK för den!

  • På hemvägen var vi ett snabbt varv till mataffären och vi kom hem med varsin tidning. Här finns ett intressant sockmönster och recept på en tjinuski (kola) cheesecake. Den här tidningen är gratis om man har det gröna S-kortet!
    Tjinuski var det också i fastlagsbullarna jag köpte. Mums!
Det var här jag fastnade i gårdagens papperssorterande. Ska jag slänga "boken" eller spara den? Måste nog sova ytterligare en natt på den saken!

Nu ska jag ännu roa mej lite med Ronny innan jag kryper ner mellan lakanen.

Hoppas att ni alla får en fin tisdag.


2 kommentarer:

Carita Liljendahl sa...

Ja, alltså det finns mycket gott på Fylla! Har testat en del och rekommenderar det mesta!

Inge sa...

Det kan jag hålla med om. Jag blev så glad över den förnyade menyn, för nu finns det mera att smaka på!