söndag, februari 18, 2024

Ännu en stol

Åh, kära nån, igår kväll klantade jag mej riktigt ordentligt. Bisin min var purken ännu i morse! Jag satt alltså i datarummet med headsetet på huvudet och tittade på Melodifestivalens tredje deltävling. Bisin min satt i andra änden av huset, i vardagsrummet, i sin älskade gungstol och tittade på snooker. Plötsligt dyker han upp här i dörröppningen till datarummet och ryter att det ska va tyst och så smäller han fast dörren. Jag fattar inte ett smack, annat än att Cazzi Opeia hade gått till final. När jag tog av mej headsetet, så hörde jag fortfarande musik. Konstigt!

Jag hade glömt att koppla ur högtalarna!!!! Jösses, hör ni, ännu i morse fick jag höra om hur det skreks härifrån datarummet, så att bisin min inte hörde ett skvatt nere i vardagsrummet. Det tror jag nu på så mycket jag vill, men för husfridens skull bad jag ödmjukt om ursäkt. Nån måste ju visa sig vuxen, eller hur? När jag försökte förklara hur detta hemska hade kunnat uppstå, ja, det att han alltså hade hört brottstycken av Melodifestivalens deltävling nummer tre, så brydde han sig inte det minsta om att höra på. I ärlighetens namn hade jag god lust att idag spela lite rock på högsta volym då han såg på VM i skidskytte! Och då är det inte ens hårdrock! Men, som sagt, bäst att agera vuxet. 😄

Bra saker idag:

  • Vaknade lite före sju, men helgade vilodagen och kröp tillbaka ner mellan lakanen efter att ha tassat runt ett litet varv i huset. Steg upp först lite över nio!

  • Klarade av Storkrysset i tidningen Bra Korsord nr 3 2024.

  • Efter frukosten tog jag fram stickningen, för jag har inte stickat en endaste en maska sen i onsdags! Men så tåttrig var jag att jag trodde jag hade stickat fel, så jag stickade bakåt två varv av bara farten. Vid närmare granskning insåg jag att allting var i sin ordning och rätt stickat! Nåja, på det här sättet tar ju inte garnet slut i första hand.

  • Igår lyckades jag ockupera ännu en stol då jag hastigt och lustigt tömde plastlådan på kurspapper och andra papper. Ni börjar kanske förstå varför bisin min var irriterad på mej? 
    Men alltså, jag trodde att gårdagens fisktårta skulle kunna fraktas i den där plastlådan. Jag ville inte all dill skulle flyga all världens väg från tårtan. Vi hade nämligen riktigt ordentligt busväder här igår på eftermiddagen då vi skulle iväg till grannbyn med tårtorna.
    Men plastlådan var för liten för skärbrädet fisktårtan fanns på. Idag har jag gömt plastlådan i hobbyrummet snabbt, snabbt innan bisin min får för sig att det är hans låda och att han kan ta den! Nej, nej, hit ska jag placera mina speciella garner, så det så!
    Och jodå, jag har sorterat högen idag, kvar på stolen finns nu endast de där "knepiga" pappren, som jag inte riktigt vet vad jag ska göra med ännu. Men kanske det klarnar när jag har sovit på saken?

  • Äldsta sonen fixade söndagsmaten idag, ris och höna.

  • Jag tog snällt hand om disken!
Vet ni vad jag tror att jag ska göra efter kvällsteet? Jo, lägga upp en ny sockstickning om jag hittar det där Nallegarnet jag funderar på. Ja, och om jag orkar. Kanske jag bara sätter mej ner och ser på snookern i TV istället.

Hoppas att ni alla får en riktigt fin måndag! 

Inga kommentarer: