lördag, februari 17, 2024

Vet inte riktigt...

... vad jag ska lägga för rubrik på det här inlägget. Funderade på att sätta rubriken Galenpanna, men det passar inte riktigt längre idag. Igår skulle det ha fungerat bra. Nog för att jag är en galenpanna också idag, men inte lika mycket som igår.

Men låt mej börja med att be tusen gånger om ursäkt, för att jag inte orkade skriva ett inlägg igår. Jag stupade i säng redan klockan 22.30 efter en lång och intensiv dag.

Igår i vargtimmen slog min galenskap till riktigt ordentligt. Jag började fundera på Lovisadropparna och koftmönstret, som kom ut på vändagen, alltså i onsdags. Jag tänkte att nääe, jag ska inte sticka en sån kofta, för jag känner mej inte som en stadsbo. Hur jag än försöker, så är och förblir jag en lanttis. När jag lät mina morgontrötta tankar vandra vidare kom jag ihåg att jag hade stickat Lovisasockorna. Men vart hade de tagit vägen? Hade nån fått dem? Plötsligt mindes jag, ajjo, dagens födelsedagsjubilar fick ju dem till julklapp, så nä, nä, han ska inte få nya sockor några månader senare. Det skulle just se ut det! Nu kan jag ta det ytterst lugnt med mitt pågående sockprojekt. Efter det konstaterandet vände jag på mej och sov lugnt vidare.

Igår medan jag stökade på sjöng jag om 100%, så bisin min, den stackaren fick skavsår i öronen!

Bra saker igår och idag:

  • Bjöd äldsta sonen på lunch i en av stadens pizzerior igår.

  • Han hjälpte mej att handla och det var allt bra det, för jag kom ut med hela tre kassar med matvaror!


  • Och han tog ut min nordiska sockbox från postpaketautomaten. Minns ni den där damen, som inte skulle ha flera sockboxar? Nå, vad har den här galenpannan gjort? Jo, hon fick ett oemotståndligt erbjudande och nu kommer det sockboxar igen! 🙈
    Här finns nu en chans att bekanta sig med det nya Violagarnet, men tillsvidare får nog det bero.

  • Galenpannan Inge köpte också ett Påskmagasin, fastän hon inte alls behöver tidningen. Jag hade precis bläddrat i en påskpysseltidning från år 2009, som jag fyndat på loppis...
    Men jo, förstås roligt att bläddra i tidningen.

  • Igår tillbringade jag hela kvällen i köket. Här är jag rejält utanför mitt bekvämlighetsområde, för det här ska bli en fisktårta.

  • Nu har jag för övrigt lärt mej att göra tårtan i en ugnsform och sedan vända den upp och ner på ett skärbräde. Snygga och raka kanter istället för bröd, som åker hit och dit.

  • Och jag har också lärt mej att jag istället för att vippa omkring med blötläggningsvätskan hit och dit på brödlagren med en sked, så kan jag lugnt använda bullapenseln, ni vet den där som man penslar ägg eller mjölk eller vatten med då man bakar.

  • I morse var jag tidigt ur sängen och simsalabim, så var skinktårtan dekorerad. Här har jag använt mej av minimalistisk dekoration.

  • Men på min första fisktårta någonsin, tog jag minsann ut svängarna ordentligt!

  • Till lunch åt jag goda "restsmörgåsar" med räkor, citronmajonnäs och dill. Jag hann inte med vare sig kokt ägg, gurka eller citronskiva! Men riktigt gott ändå.

  • Firade den nästyngstas 35-årsdag i grannbyn med hela tre tårtor. Gräddtårtan hade han gjort själv!
    Härligt att se kusinerna leka med varandra! Lillan fick sina sockor i paket. Det är ju orättvist om endast pappa får paket, inte sant?

  • Fick beröm för min fisktårta av en som inte äter annat än just fisk- eller vegetariska smörgåstårtor. Hon gillade den fräscha citronsmaken. Den kom sig av att jag blandade citronsaft i fiskbuljongen, som jag använde för blötläggningen.

  • Lyxigt kvällste med en bit skinktårta, som jag nästan dränkte i persilja!
Nu börjar snart mello, så jag ska ta fram cashewnötterna och en lonkero och hoppas att det är bra musik, så jag kan pusta ut och njuta efter hantverket i köket!

Ha det riktigt bra och rör er försiktigt. Det är falskt och förrädiskt där ute.

Inga kommentarer: