torsdag, januari 15, 2015

Ett litet sms

Igår fick jag ett litet sms från min stickväninna, ett litet meddelande om att Simply Crochet och Simply Knitting-tidningarna nu fanns till salu i mataffären. Eftersom jag precis kommit hem från jobbet i stan fick saken bero till idag.

Idag som jag dessutom gjorde något förbjudet. Jag körde över ån! Och det var förbjudet ända sen far i huset kom hem och smått chockat sade:
- Nu har dom garn i Valintatalo, i stora lådor vid kundvagnarna. Man kan int gå in i butiken utan att gå förbi garnet.

- Vaddå, för garn? Och vad kostar dom?
- Int vet jag, men du får int köra över ån när du ska handla.

Ååååh, hur ska jag nu ta mig till Valintatalo i Märlax om jag inte får köra över ån. Vilka omvägar jag än skulle ta så skulle ån ha kommit emot. Och att kurva via Kouvola och komma in till stan från Kotkahållet är ju nog ändå att ta i. I synnerhet som det inte fanns några garantier för garnkvalitet, pris mm.

För nån dag sen sa far i huset:
- Ja, minns du det där garnet? Det stod Polka på det.
Ååååh, nu bara måste jag få se. Tänk om det var reagarn? Rejält nedsatt pris?
Så idag trotsade jag förbudet och körde över ån. Och jovisst fanns det garn i två korgar av måttlig storlek. Inte alls såna där stora att gräva i, som jag trodde. Och nej, priset var det vanliga för Novita-garner. Tror jag alltså, för jag vågade inte titta så länge och så nära på garnet för jag skulle ju INTE köpa garn.

Nej, det skulle jag minsann inte, så jag körde vidare till min ordinarie mataffär och hittade i tidningshyllan,

Simply Crochet
och
Simply Knitting. Det fanns bara tre kvar av dem så jag hade tur som kom över de här exemplaren. Lite sen är allt den där sticktidningen för här är det ännu julklappsstickning som gäller. Undrar om affären har fått överblivna tidningar annanstans ifrån eller om de faktiskt kommer direkt från Storbritannien?
Med sticktidningen kom det en present i form av garn och metallbågar. Så jag skulle kunna sticka en liten börs. Det borde ju gå snabbt?


Den här gången var jag så ordentlig att jag faktiskt också köpte en tidning som jag har nytta av i jobbet. Jag kan ju inte jämt tänka på fritidssysselsättningar heller. Fast det ska jag nog göra nu. Har endast ett varv kvar på den krokade halsduken, sedan fästa trådar och därefter virka luftmaskor runt hela skapelsen. Skönt att bli färdig med den. Började nästan misströsta.

Inga kommentarer: