lördag, januari 24, 2015

Roligt med mamma

Idag har jag haft glädjen att få vara tillsammans med mamma hela dagen. Vi började i stan, närmare bestämt i servicehuset Esplanad. Där firade vi en boendes födelsedag. Mamma hade bakat äppelkaka och wienerbröd igår. Smakade gott. Kaffe kokades och jag som dricker te fick en burk lemonad. Jag diskade undan och sedan åkte vi iväg till mataffären. Mamma köpte förutom mat också garn. Men jag avhöll mig  från sådant inköp. Förra veckans garn är ju fortfarande oanvänt.

Då köpte mamma den här tidningen åt mig istället. Den är översatt från danska. Bland herrmodellerna hittades endast en randig halsduk och en mössa.
Men de här skulle vara riktigt trevliga att sticka. Vet till och med åt vem.
För att nu inte tala om att virka de här söta tossorna/tofflorna.

Vi avslutade vår dag tillsammans med att gå ut och äta i grannkommunen. Jag hann ta en runda via bokhandeln, men inte fanns det någon bok med enbart stickade herrmodeller. Och alla andra förmånliga och intressanta stick- och virkböcker fick bli kvar i affären.


2 kommentarer:

Anonym sa...

Ta tillvara alla roliga dagar med din mamma. Jag har tyvärr inte min mamma i livet mera. Jag har lyssnat på dej om ditt jobb på nätet. Du är också journalist därav förklaringen till att du skriver så bra. Jag väntar alltid på dina inlägg på bloggen. Jag känner igen mej i dina inlägg om dej o din gubbe. Kram Pellingefamo

Inge sa...

Ja, jag tar till vara alla dagar med mamma. Jag är privilegierad som fortfarande har henne i livet. Men så var hon också ung när hon fick mig, den äldsta.
roligt att du hittade mig på nätet i liveversion. I texten har de tappat bort ett av mina barn, men det är väl bäst att inte vara så petig. :)
Tack för att du läser min blogg och kommenterar. Det sporrar mig att fortsätta. Ha en riktigt skön söndag.