lördag, januari 31, 2015

Startitis

Under den gångna veckan drabbades jag av en släng av den för stickare och virkare farliga sjukdomen Startitis. Vet inte om ni har hört talas om den? Symptomen är följande: Den drabbade startar nya projekt på löpande band utan att slutföra ett enda av dem. Ja, ni märker ju redan nu hur farligt det låter.
Dock, jag har hållit mig till endast två nystarter, så kanske jag ännu går att bota?
I söndags startade jag ju på en sockstickning, behövdes ju för bussresan.
I måndags gick jag runt det här nystanet, som katten runt het gröt.
Det här garnet skulle ju bli perfekt till en sjal, inte sant? Nåja, här hemma fanns ingen att rådgöra med för far i huset engagerar sig inte i garn och dylikt annat än genom att sucka djupt om jag lämnar för många nystan efter mig eller om jag köper nya.

Hur som helst, jag lade upp en ny stickning, här skulle stickas sjal. en ny sjal, Strunt i den där ljuslila nästan färdiga sjalen, den svarta med tappade maskor som är halvvägs, två virkade början som drömmer om att bli till sköna sjalar och sjalprojektet från i somras där omslag och hoptagningar om vartannat lett till rivning på rivning. Arghhh!


Så här långt kom jag i tisdags under besöket i stickcaféet. Men... ja alltså då såg det inte ut så här utan mittmaskan med omslag på båda sidor vinglade hit och dit. Det går helt enkelt inte att ha roligt tillsammans med alla besökare på stickcaféet och sticka omslag!
 

Det blev nu sen ingen livlina utan jag rev i torsdags upp hela projektet och började på nytt.
Och nu har jag både en stickmarkör samt en svart säkerhetsnål så att jag har koll på rätsidan.
Det kan som ni ser vara lite svårt att ha koll på rätan och avigan här. :) Och apropå rätan, jag har stickat så mycket på finska att jag var tvungen att googla rätstickning. Huh, verkar som om jag håller på att förlora greppet.

Och så kan jag utfärda en liten varning: Startitis är smittsamt. Min mamma övergav i torsdags den gula sockstickningen för hon ville se hur hennes nyinköpta djungelgarn från Novita randar sig. Så hon började också på ett nytt projekt innan det förra var färdigt. Frågan är nu om Startitis är ärftligt eller smittsamt?


2 kommentarer:

tilda sa...

Nu vet jag vem ja ska skylla på när ja börjar med en ny stickning idag....har några påbörjade redan. Startitis tycks smitta hemskt lätt:-)

Inge sa...

HUPS! Tycks göra det och det är en ganska farlig åkomma, men ack så rolig.