fredag, januari 02, 2015

Virkad sjal

Puuust, det var ett kalas som hette duga. Gästerna åkte för ungefär en timme sedan och vi hann äta och dricka så vi nästan sprack. De lämnade kvar en glöggflaska åt oss för vi hann aldrig så långt som till glöggen. Att äta varmrätt, efterrätt och bakpå det ännu kaffe med dopp tog på. Nu återstår disken. En maskin snurrar redan. Vet inte om jag vågar sätta på en ny till natten för här grasserar en rejäl vinterstorm. Vem vet när vi blir utan el.

Mamma hade på sig sjalen som hon fick i födelsedagspresent i oktober förra året. Det var en UFO som jag påbörjade 1.5.2011 så det var verkligen på tiden att få undan den virkningen.

Modell: Virkmönster från en finsk bok, som jag tyvärr inte minns vad heter. Är inte heller säker på att jag har boken hemma. Kan mycket väl vara lånad från biblioteket.
Garn: Carolina från Marks & Katten
Åtgång: 304 g
Virknål: Nr 4 och 3

Handalaget hade ändrats så jag fick gå ner i virknålsstorlek. Tyckte att sjalen inte var nåt särskilt medan jag virkade. Men när jag sträckte ut den såg jag ju att det fanns ett fint mönster. Det stod sig faktiskt vackert mot mammas svarta polo.

Tyvärr minns jag inte de strategiska måtten längre. Hmmm, borde ha mätt på nytt idag när mamma var här. Har gjort det tidigare och någonstans på nån lapp borde uppgifterna finnas. Det enda jag hittade nu är mått från ett år tillbaka då vi skulle möblera det här huset. Inte gångbart i det här fallet.
Och nu lite sockstickning innan jag stupar i säng. I morgon får vi nämligen lunchgäster så det gäller att stiga upp i tid. Ha ett riktigt skönt veckoslut.


2 kommentarer:

Smycka sa...

Sjalen ser jättefin ut! =o)

Inge sa...

Tack!