fredag, januari 16, 2015

Ett silversmycke

Idag har jag varit ledig från jobbet. Det var meningen att min hulda mor och undertecknad skulle ta sig till Robin Hood i Gammelby. De planerna gick i stöpet för vi fick illväder. Nu har snön slutat vräka ner och övergått i vattenform. Blåsten tar fortfarande i med krafttag. En lämplig dag för att sitta inne och stickmysa.

Igår tog det nästan till klockan ett innan jag kröp ner mellan lakanen. Jag fick alla garnändar fästade i den krokade halsduken. Men sen kunde jag inte bestämma mig. Ska det vara fasta maskor runtom halsduken? Eller smygmaskor? I beskrivningen står det luftmaskor. Vet inte riktigt vad som menas med det. Jag började med att virka fasta maskor. Och nej, sedan rev jag.  Började virka smygmaskor, men nej, det blev inte bra. Ny rivning och jag insåg att timmen var slagen. Mitt huvud fungerade inte längre. Då hade jag redan fått kämpa med halsdukens sista varv för jag gjorde fel trots att det stod helt rätt i beskrivningen. Jag liksom kastade om höger och vänster. Sånt händer på natten i vårt hus! :)

Det var inte enbart sticktidningar som jag köpte igår. Jag köpte faktiskt också Allers och det för A-korsordets skull. Jag tycker om att lösa det. Som bonus finns det allt möjligt annat i tidningen också: Bra recept, stickmönster och tävlingar. De sistnämnda brukar jag inte delta i. Men den här gången ska jag göra ett undantag.
För vilken stickerska skulle inte vilja ha ett så här praktiskt silversmycke? Ser ni, alla stickmarkörer samlade på ett ställe och så finns de alltid med en. Kanon!

Apropå tidningar ännu, så har teetee:s sticktidning kommit ut idag på webben. Här finns 18 mönster helt gratis. Tack för det.
Önskar er alla en riktigt mysig fredagskväll.


Nu ska jag ta itu med disken och sedan virka fasta maskor runt halsduken, fästa sista trådändan och fundera på om den behöver blockas eller ej. Hmmm...


Inga kommentarer: