onsdag, januari 14, 2015

Stickcaféet startade

Igår startade stickcaféet i stan. Det var riktigt trevligt att träffa alla igen. För mig blev det inte särskilt mycket stickat för det fanns så mycket annat att se på, beundra och låta sig inspireras av. Det stora heta samtalsämnet igår var inte vare sig stickning eller virkning. Åh nej, det var tidningen Östnyland där inget mera är lokalt. Det stod inget om Lurens i tidningen och inte heller nånting om bokcaféet. De flesta var så ilskna att de tänker säga upp prenumerationen. 40% lokalt och 60% av innehållet från HBL. Dåligt, mycket dåligt. Allt det lokala är borta. Snyft. Undrar vad Ksfmedia vinner på att mista prenumeranter? De kanske vill att alla ska läsa tidningen digitalt?

För att nu återgå till nånting mycket roligare. På stickcaféet fanns tre damer som alla har tittat på det här mönstret:
Mönstret till de här kattvantarna fanns i Allers nr 50/2014. Det har kliat i mina fingrar sedan dess. Jag vill, jag vill, jag vill sticka ett par sådana här. Jag har hittat bra instruktioner till hur man gör en lettisk fläta och har t o m tänkbart garn hemma, men....
Ja, jag ska nog INTE sätta igång med ytterligare ett långsamt projekt innan jag fått undan några UFO:n. Dessutom borde jag fundera lite på födelsedagsgåvor, men vad kan jag nu sticka eller virka till en som redan har allt och inte använder stickade plagg?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag håller med dej att nya tidningen Östnyland är skit dålig. Vi har varit Borgåblads läsare förut och vi har dessutom Husis men den prenumerationen blir det nog att avsluta. Inte vill man ju läsa samma sak i två tidningar. Vi har i dag tagit en tre månaders prenumeration på Uusimaa i hopp om att få läsa något lokalt. Vilka fina katt vantar synd att jag inte har köpt den tidningen. Var i dag till Robin Hood i Gammelby endast ett nystan Nalle med hem, och en tidning Året Runt hade stickmönster. Trevliga stickstunder.Pellinge famo

Inge sa...

Här har vi också funderat över prenumerationerna. Far i huset har bestämt att vi kör så här nu en tid och så får vi se åtminstone så länge våra nuvarande prenumerationer är i kraft. Jag skulle verkligen inte vilja börja prenumerera på Loviisan Sanomat, men det lutar åt det hållet. Suck.
Oj, bara ett nystan Nalle. Det var strongt gjort! Tack för tipset om stickmönster i Året Runt. Den måste jag hålla utkik efter. Köpte Allers idag och där var ett mönster på en sänglöpare. Tänkte att det kunde vara snyggt på dubbelsängen i gästrummet så kanske om jag råkar på ett lämpligt garn i mitt stora lager att jag tar itu med ett sådant projekt. Vem vet. Sköna stickstunder till dig med.