söndag, augusti 25, 2024

Virkad ugglesnuttis

– Vad håller du riktigt på med, frågade bisin min då han såg mej sitta och virka på en ugglesnuttis.
– Ingenting, svarade jag helt lugnt. Vis av erfarenhet vet jag vid vilka tillfällen det lönar sig att vara tyst. Hur det nu råkade sig, så fick bisin min syn på bilden av ugglan i mönstertidningen.
– Det där är helt onödigt, fnyste han. Jag hummade bara lite till svar, för jag visste att han hellre skulle ha sett mej städa, laga mat, torka damm, alltså en massa tråkjobb. Suck!

Allt nog, så lämnade jag ugglan i fred på tok för länge. Men igår blev den äntligen färdig efter en del petande, fästande, stoppande och sömmande.

Modell: Pöllö uniriepu, modell 54, s. 77 i Kauneimmat käsityöt nr 7/2022
Start: 8.8.2024
Färdig: 24.8.2024
Garn: Rainbow Cotton 8/8 från Hobbii, Cotton Soft från Novita och restgarn
Åtgång: 68 g
Virknål: Nr 3 och 3½
 
Det blev faktiskt en hel del petande och knåpande innan jag fick ugglan på plats.
 
Och förstås fästande, och det trots att jag redan under arbetets gång fäste en del. Vet inte riktigt vad som ska hända med den här. Kanske den kan användas, som snuttis eller så inte. Det får tiden utvisa, när jag hunnit ta mej till grannbyn. Gissa vem som ska få den?
 
Idag har jag varit riktigt superlat. I knappa 20 minuters tid funderade jag i morse på om jag skulle åka in till stan. Tänk, gå på loppisar, besöka caféer, köpa ost och sylt... Kom dock fram till att det är bäst att inte alls utsätta sig för frestelser! Jag tillbringade istället eftermiddagen med att sitta ute på terrassen och njuta av livet. Jag försökte virka, men efter ett varv, som blev helt fel och som jag fick riva upp, lade jag virkningen tillbaka i projektväskan. Lät istället tankarna flyga fritt medan ögonen vandrade över fälten. Solen sken och vinden ven, livet var skönt i största allmänhet.

Nu mullrar åskan svagt på avstånd, så resten jag tänkte dilla om här får allt vara till en annan dag.
Önskar er en riktigt fin start på den nya veckan, faktiskt sommarens sista. Tänk så snabbt sommaren har gått.

Inga kommentarer: