fredag, augusti 16, 2024

Nästan mitt i natten

Igår vid 21-tiden hörde jag när bisin min talade i telefon med sin storasyster:
– Inge hon bakar äppelbulla. Hon har funderat hela dan och först nu till natten började hon.

Fel, fel, fel, jag bakade inte alls bulle och jag fick inte äpplena förrän sent på eftermiddagen och då hade jag lite annat för mej.
Och jo, det blev lite sent innan jag började skala och klyfta äpplena. Och jo, det tog längre tid än jag räknat med att skala och klyfta, för äpplena var för små för vår "klyftare".

Så det tog till nästan mitt i natten innan jag fick min Snabba äppelkaka ut från ugnen, alltså strax efter klockan 22.30.

Jag kan varmt rekommendera det här receptet. Supergott. Det enda som saknades igår var vaniljglassen. Men man kan ju inte få allt här i världen heller.

Igår när jag kröp ner mellan lakanen fanns det inte mycket kvar av äppelkakan. I morse vid sextiden hörde jag hur någon prasslade med folien. Det var bisin min, som var och smygåt! Enda nackdelen med den där kakan är alltså att den är försvinnande god. Tror att det får bli dubbelsats nästa gång och två som skalar och klyftar!

Och när man är uppe så där sent på natten så upptäcker man ju ett och annat, stan har tänt vägbelysningen igen. Och det är ju bra nu när nätterna blir mörkare.

Bisin min har varit flitig trädgårdstomte idag. Igår var han efter hästgödsel, kalk och fosfat. Det samt aska och innehåll från vår kompost, blandade han igår. I dag har han klippt våra bärbuskar och höstgödslat dem. Få se hur det går nästa år med våra bär.

Själv har jag varit lat. Har fortfarande två saker på min att-göra-lista ogjorda. Men jag har diskat två maskiner och tvättat en, skrivit ut kryssningsbiljetten, en säkerhetsåtgärd ifall smarttelefonen eller internet börjar krångla!

Och jag har packat ner tandborsten! Om ni tror att jag köpte den här tandborsten enbart för skaftets skull, så tror ni helt rätt.

Jag gjorde ett fynd i kylskåpet nu på eftermiddagen. Längst bak hade den här Panamaflaskan med long drink hamnat. Riktigt gott och bisin min gav lov åt mej att dricka upp den fastän klockan var före 16.

Nu ska jag kolla lite ännu på Stockholm och sedan gräva i mina projektväskor efter lämplig sockstickning. Jag har nämligen talat med yngsta sonen idag och han vill vara i god tid på terminalen i söndag och jag får ta med sockstickningen! Tjohooo!

Önskar er alla en riktigt fin lördag!





Inga kommentarer: