torsdag, augusti 08, 2024

Två lådor

En sån dag det har varit! Full av överraskningar och trevligheter. Vilken tur att jag är en ledig pensionär utan dagsprogram. Vid halvelvatiden på förmiddagen ringde nästyngsta sonen:
– Vad gör du?
– Svarar på ett Whatsapp-meddelande.
– Vill du komma på lunch?
– Ja, tack, vilken tid?
– Klockan tolv!
– Tack, jag kommer.

Jag blev bjuden på god lunch, spaghetti och köttfärsröra, i grannbyn. När jag kom hem tillbaka lånade jag ut min plåtlåda åt äldsta sonen medan jag funderade på om jag skulle starta ett nytt virkprojekt.

Jag drog fram en hel del garnnystan i granna färger och virkade fel redan på andra varvet!

Kolla, det borde vara lag på att alla nystan ska ha en sån här Easy start, alltså lätt start. Här behöver man inte krångla med trassliga "inälvor" utan här kommer garnet ut lätt och behändigt då man drar i den där Easy start-ändan. Tjohoo!

När jag återfick min bil körde jag iväg norrut till den bästa stadsdelen.

Där träffade jag A och räddade de här två lådorna från pappersinsamlingen. Jag gav bort lite garn, som jag inte visste vad jag skulle göra med och så planerade vi lite vad hon skulle sy åt mej. Vänta bara, så får ni se nånting häftigt!

Jag hade verklig tur då jag kom hem på kvällen och bisin min fortfarande satt i bärbuskarna. Han skulle ha fått spader om han hade sett de här två lådorna, eller snarare innehållet.

Själv tyckte jag att det var spännande med de här tidningarna, som jag inte har sett förut. Och ni ser, jag måste nog börja studera tyska på egen hand nu. Tyvärr har det lokala institutet ingen grundkurs i tyska. Snyft!

Idéjournalen är riktigt spännande med Sticka, brodera, virka, väv och sy.

Divaani är ny för mej, men Meidän Talo prenumererade vi på i många herrans år. Men vi byggde ju aldrig något eget hus, så...

Och så lite svenska "lyxtidningar". Kul och nu har jag mycket att bläddra i. Jag kom ju aldrig till botten på nåndera av lådorna, så vem vet vad jag ännu hinner fynda! Spännande!

Önskar er alla en riktigt fin fredag!







Inga kommentarer: