fredag, augusti 30, 2024

Ute på lunch

Oj vet ni, jag tittar och tittar på mina fötter med målade tånaglar i samma nyans, som en av mina skjortor. Jag tycker att fötterna är så fina och skulle gärna visa upp dem för hela världen. Nu är det bisin min som får se på dem, men det gör han förstås inte längre. Han tycker att jag har tjatat alldeles tillräckligt om mina fötter redan. Hrmpf!

Igår kväll kämpade äldsta sonen och undertecknad med underbar teknik, som inte alls fungerade. Bisin min har äntligen visat intresse för Arenan, så redan i början av veckan försökte vi få honom inloggad, men se nej. Då gav vi helt enkelt upp. Jag bytte för säkerhets skull lösenord på mitt Arenakonto och igår gjorde vi ett nytt försök. Det började inte bra, för den sade att den hittar inte hela appen i vår smart-tv. Det var ju fånigt, för den syntes ju alldeles klart och tydligt. Men se nej, den sidan arenan skulle gå till fanns inte. Då blev det dags att kolla uppdateringarna. Jodå, tv:n var uppdaterad, men hur sjutton uppdaterar du appen? Äldsta sonen trixade och mixtrade och plötsligt fick vi upp inloggningsmöjligheten. I princip borde det fungera så här: Ta fram telefonen, rikta kameran mot QR-koden (den där spräckliga fyrkanten), klicka på länken som syns i telefonen och skriv in sifferkoden som syns på tv-skärmen och simsalabim så kan du logga in via din telefon. MEN se nej, det gick inte igår. Det gick inte heller att logga in via fjärrkontrollen, trots att vi gjorde flera tappra försök. Det var fel på e-posten eller lösenordet. Höh, det var det inte alls. Det var fel på systemet och tekniken, inget annat. I morgon gör vi ett nytt försök, kanske, men först ska jag skapa ett eget konto åt bisin min. Få se hur det hela slutar.

Idag har jag varit ute på lunch med min före detta kollega. Ja, före detta, för att jag är pensionär och hon ännu jobbar. Hon körde ner till hamnen/stranden, för vi tänkte testa på maten i Saltbodan. Båda var vi medvetna om att maten där fått mycket klagomål och dålig kritik.

Vi tog det säkra före det osäkra och började med en förrätt.
– Det är sen en liten portion, påpekade servitrisen skarpt då vi inte beställde något annat än grillad hjärtsallad med blåmögelostsås och bränd citron. Vacker portion i vacker blommig tallrik. Men, men, inte minsta lilla blåmögelostsmak!! Snarare nån konstig oidentifierbar smak. Brrr!
Nä, där kunde vi inte bli kvar, så vi fortsatte in till stan.
Så synd att de på Saltbodan inte har kunnat hålla den höga standard de hade förr.

Vi tog ny förrätt på Fylla, ostnachos, som vi delade på. Fylla har börjat med lunch på fredagar. Det visste vi inte så vi valde våra rätter från menyn.

Jag åt en kycklingsmörgås. God och riklig.

Och till efterrätt den underbart goda flamberade glassen. EDIT: Det är friterad glass och inte flamberad, som jag skrev i misstag.
Tror faktiskt jag ska be att få två glassbollar nästa gång. En nästa gång blir det garanterat om jag får bestämma och om företagarna hålls kvar. Håll tummarna att de klarar vintern och skatteförhöjningen.

Hem kom jag på kvällen via både stora varuhuset och mataffären. Bisin min tyckte att det var då en låååång lunch. Må så vara, men vi hade mycket att tala om. Och man ska värna om sina vänner, inte sant?

Önskar er en riktigt fin lördag, sommarens sista dag, i varje fall augustis.





Inga kommentarer: