lördag, augusti 31, 2024

Smått lyrisk

Okej, jag erkänner, jag har gjort någonting, som jag inte borde! Jag har fyndat på loppis online!

Det började med att jag fick syn på den här underbara stickboken när jag satt och slösurfade på min telefon. Jag gillar inte riktigt att köpa böcker på nätet, för jag vill liksom se innehållet och bläddra i dem. Men M har haft med sin Shetlandsbok i stickcaféet, så jag visste direkt hurudan den här boken är. Och det var det, som gjorde att jag stannade upp och började titta närmare på loppisinnehållet.

Den här sjalen föll jag för direkt. Nu gäller det att leta reda på tunt garn och sedan sätta igång. Ja, eller så inte, eftersom det finns så mycket annat som är halvfärdigt.

Det finns några mönster bak i boken och vid varje mönster finns det alternativa sticksätt. I boken finns förslag på olika spetsmönster, som man kan använda när man själv planerar nånting.

Kvinnan, som sålde stickboken hade många olika handarbetsböcker till ett förmånligt pris. Köpte man fem fick man dem fraktfritt. Jag hade svårt att välja, men den här syboken verkade spännande.

Mest finns det kläder för flickor. Här är klara och tydliga instruktioner och ett mönsterark följer med. Någonting ska jag nog klara av att sy härifrån.

Och så fick jag syn på den här och den måste jag ju bara ha. Bra att öva sömmandet med dockkläder och de här borde gå lite bättre att sy än barbiekläder, som är verkligt pilligt.



I den här boken finns också ett mönsterark, så nu är det bara att börja rita av mönstren och sätta igång symaskinen. Jag tror jag börjar med den där lilla väskan till höger i bilden. 😊

Och när jag nu var inne på sömmandet, så kunde jag inte låta bli den här lapptekniksboken.

Men jag vet inte, det ser svårt ut. Kanske om jag syr ett sånt här spel?

Hemgjorda dynor till stolsitsarna skulle inte vara fy skam. De här är gjorda med nån sorts knutar. Kanske för pilligt för mej.

Virkboken var ett säkert kort. Här finns många fina mönster till både sängtäcken, kuddar och dukar samt kantspetsar.

Tyvärr har jag varken tid, tålamod eller garn för det här intressanta gardinmönstret. Men spännande skulle det vara. Synd att vi inte har ett mindre fönster, som jag kunde testa mönstret på i liten skala.

Som ni förstår, så blev jag smått lyrisk av det här loppisfyndet. Och väldigt inspirerad. 

Tyvärr råkade min blick sedan förirra sig bort från böckerna och plötsligt hade jag hittat två garnkakor, som jag bara måste ha. Jag skulle inte ha köpt dem om jag inte vetat precis vad jag ska ha dem till och om de inte hade varit förmånligare med fraktkostnader och allt, än nya kakor i affären.

Nätet är fullt av frestelser och farligheter! Akta er!
Själv hade jag tur att ha råkat på ärliga försäljare, å andra sidan handlade det här inte om så mycket pengar. Stora summor, som jag nu inte har, skulle jag aldrig våga satsa på nätloppisar! Tryggare är det förstås om man kan mötas någonstans och får se varan innan man köper.

Önskar er alla en riktigt fin söndag, höstens första!








Inga kommentarer: