lördag, augusti 17, 2024

Vresros?

Bisin min har varit jätteflitig idag igen. Han har klippt buskar och putsat upp, varit i grannbyn och räddat de röda vinbär, som ännu gick att plocka. Och nu ikväll har han kokat rödvinbärssaft, fjärde och sista satsen.

Och visst är det här en vresros? Den har smugit sig in till vår gårdsplan från andra sidan staketet. Den sidan som är statens. Bisin min säger att han ska nog tukta dem på statens sida också, för att ingen gör något åt dem där. Hmm...

Själv har jag igen varit lat. Jag var visserligen uppe redan klockan sju och drog till och med en klänning över huvudet. Sen satt jag en stund på sängkanten, tyckte sängen verkade så lockande att jag la mej ner med kläderna på och somnade! Bisin min blev riktigt orolig, för jag vaknade inte förrän halvelva! Jösses vad skönt att få sova länge!

Mitt på dagen, efter att ha fått igång en tvättmaskin, var jag iväg med äldsta sonen och handlade, både mat, lite smått och gott till resan och tyvärr också lite onödigheter!

Skohorn och tandkräm ska med i kappsäcken. Absolut nödvändig anskaffning.

Allers nr 34 behöver jag också ifall jag ligger sömnlös i hytten!

Kryssplattan och korsordspennan tar jag med hemifrån. Lite grubblande över A-korsordet kommer nog att trötta ut hjärnan, så jag slocknar.

Jag köpte också Femina nummer 10, mest för att det följde med en pocketbok. Men det här paketet får nog stanna hemma.

Och jag köpte höstens socktidning, helt onödigt, för den här får också stanna hemma.
Turligt nog hittade jag en sockstickning påbörjad i januari 2023, som jag kan ta med på resan. Tänk om jag skulle få ens en socka färdig?

Nu på kvällen tog jag mej äntligen i kragen och nålade dinosaurietyget. Egentligen borde ju damen i Eurokangas ha sagt stopp och belägg då jag pratade om att det skulle behövas fåll endast på kortsidorna. Det behövdes ju på de långa också! Det visste ju jag inte då, men jag fick ju lära mej!

Jag sydde alla fyra sidor och nu är en jättestor dinosauriefilt i fleece färdig. Duger den inte får den bli kattfilt, tänkte jag och surrade på utan att vara alltför exakt. Utan den fina hjälp jag fick på stickcafé och ännu idag av stickväninnan V, skulle jag inte ha klarat mej. Stort TACK!

Nu är symaskinen undanstoppad.

Och Snorkfröken har fått ta plats på bordet istället. Jag lärde mej av en dam att det är bäst att ha sin kappsäck på en bra höjd, så man inte får ryggskott.

Nu är då frågan vad som skall packas hit? Hur många blusar kommer jag att smutsa ner? Oj, måste komma ihåg en plastpåse för smutstvätten! Hur många par byxor? Räcker två? Oj, måste komma ihåg nattlinne och nattsockor, strumpor och underkläder. Ajjo, laddningskablar till telefon och smartklocka. Eftersom jag nu inte åker iväg till världens ände, så finns väl det mesta till salu på båten eller i hamnen? Om jag skulle vara en van resenär, så skulle ju packandet vara en smal sak. Men nu är det som det är och inte mycket att göra åt det.

I veckan har jag fått två intressanta telefonsamtal. Det ena var från en av mina "gamla" kursdeltagare, som hade lusläst medborgarinstitutets program:
– Jag såg inte ditt namn nånstans. Har du slutat?
– Ja, jag är pensionär och stornjuter!
– Nä, du skojar. Inte e du så gammal.

Det andra var från en likaledes pensionerad kollega. Hon frågade om jag hade börjat sakna jobbet redan. Svaret på den frågan är förstås nej. Vi var båda rörande överens om att det bästa med att vara pensionär är att man kan ändra sitt dagsprogram hur som helst och när som helst. Det man inte hinner göra idag, finns kvar i morgon och det gör inget om det blir på hälft.

Och nu, nu ska jag packa åtminstone lite. Men behöver jag ett extra par skor? Hmm...
12:30 i morgon är yngsta sonen här. Då åker vi iväg till stan på lunch och proviantering innan det är dags att ta sig till Olympiaterminalen. Han tycker om att vara ute i god tid och det har jag inget emot heller. Jag har ju min sockstickning!

Det blir inget blogginlägg i morgon och inte heller i övermorgon. Jag tar inte med mej vare sig dator eller surfplatta. Jag ska bara njuta på böljan den blå och sonens härliga sällskap, ta det lugnt och sticka lite grann.

Önskar er alla en skön söndag och en bra start på den nya veckan.











Inga kommentarer: