fredag, augusti 23, 2024

Kiosklitteratur?

Vet ni, jag har fullt upp med att försöka få lite lugn och ro, liksom riktig pensionärstid för mej själv. Är det inte saker som bisin min vill att jag absolut ska göra, så dyker äldsta sonen upp med diverse idéer. Och det är förstås alltid skyndsamt och det ska förstås utföras mitt i mina egna projekt. Suck!

Idag höll det faktiskt på att gå överstyr när jag försökte navigera mellan tre olika viljor. Jag höjde till och med rösten! Då tyckte bisin min förstås att jag alltid är så taggig när nånting ska göras eller han ber om nånting. Haaa, lite framförhållning skulle inte alls vara tokigt och alltså info på förhand. Jo, det är roligt med överraskningar och inte ett alltför fastspikat dagsprogram, men det finns gränser. 

– Aj, du ska riktigt köpa kiosklitteratur, sa yngsta sonen i måndags i ÖoB när jag slängde ner de här två pocketböckerna i vår köpkorg. Han fick ett hummande svar av mej just då. Men nu efteråt har jag börjat fundera, vad är egentligen kiosklitteratur? Knappast de här böckerna väl? Visserligen är den till vänster en deckare, men ändå...
Finns det alltså fin litteratur och dålig eller "ful" litteratur? Eller är det enbart snobberi?
Där fanns också boken Det slutar med oss. Den är kanske kiosklitteratur? Jag har förstått att den handlar om familjevåld, så den vill jag inte läsa, åtminstone inte just nu. Boken är åtminstone en kioskvältare, så jag är skeptisk, mycket skeptisk. Jag brukar sällan ha samma åsikt om böcker som alla andra har. Jag är ibland för kritisk och analytisk när jag läser. Oftast saknar jag helt enkelt tuggmotstånd i boken eller så är personerna så ytligt beskrivna att det aldrig blir spännande att följa med deras liv och leverne. Få se om och när jag orkar börja läsa de här böckerna. Hoppas att de är så medryckande att jag blir indragen i boken och har svårt att lägga den ifrån mej!

Jag borde förstås inte ha köpt de där böckerna, för här finns redan alldeles för många av den varan i vårt hus. Förresten, tänk så tokigt, jag får inte köpa garn, inte tidningar och inte böcker och något annat är jag inte precis intresserad av. Bisin min får nog köpa allt möjligt, senast idag köpte han två begagnade motorsågar. Han försvarar sig med att han behöver dem för att kunna utföra sitt sågarbete. Hmm, han har ju redan sågar från förut, så varför måste han köpa ännu mer?

Idag har jag varit iväg med äldsta sonen och veckohandlat, både besökt det lokala bageriet, stora varuhuset och stora mataffären. Allt gick smidigt och bra. I morgon tror jag att det är bäst att hålla sig borta från stan, för det är Historiska Hus evenemanget.

H har varit och hälsat på oss ikväll. Härligt, fast det nu blev en mycket kort visit den här gången.

Önskar er alla en riktigt fin lördag.
 

Inga kommentarer: