måndag, augusti 12, 2024

Äppeltjuv

Solen har nyss försvunnit bakom horisonten. Vädret har varit verkligt omväxlande idag med regnskurar och strålande solsken om vartannat. Lite svårt att veta då om man ska vara ute eller inne.

Inne satt jag på eftermiddagen och rensade blåbär då den nyblivna fadern ringde. Nu var Lilleman hemma, ville jag träffa honom? Klart, som korvspad att jag ville det. Fort på med lite "anständigare" kläder och så iväg till grannbyn med kameran i högsta hugg. Här ska det vara "riktig" digikamera och inte enbart telefonkamera! Bisin min hade med sin digitala videokamera.

Där låg Lilleman och snusade så sött i sitt ombonade bo i sin lilla säng på hjul. Han sov och sov och sov, vilket ju är riktigt bra med tanke på att han verkligen behöver ta igen sig efter födelsepärsen. Lite viftade han på ena armen och nånting drömde han för hans ögonlock fladdrade och han hade små ljud ibland. Idiotiskt nog skulle jag ha kunnat stå där och stirra på honom resten av kvällen, men bisin min hade lite andra planer. Dessutom var det mommos tur att besöka Lilleman, så vi körde iväg till nästa grannby.

Och där blev jag en äppeltjuv! Till mitt försvar må sägas att jag tog endast fem små och jag har redan erkänt min synd för en av ägarna! Vilken tur att jag inte tog flera äpplen, för bisin min kom på den geniala idén att jag skulle laga en stor plåt med äppelbulle. Ja, ni läste rätt bulle! Jag konstaterade att de där små äpplen räcker inte ens till en liten paj. De här äpplena ska förstås ätas och inget annat.

På samma sätt som jag nu ikväll kalasade på de här blåbären, när jag äntligen hade rensat dem. I ett mycket svagt ögonblick funderade jag om jag borde ha gjort en paj istället. Men den tanken slog jag rätt snabbt ur hågen, för bisin min ska ha blåbärsbulle och inget annat. Och den här mängden bär var för liten för en hel plåt med blådbärsbulle! Hur som helst, nu är de goda bären i min mage och jag känner mej både präktig och hälsosam!

Önskar er alla en riktigt fin tisdag!



Inga kommentarer: