söndag, augusti 11, 2024

Relativt lugn söndag

Solen lyste hela förmiddagen. Vid halvtolvtiden dök yngsta sonen upp och frågade om jag ville följa med till stan. Och visst ville jag det, så virkningen fick vila.

Vi hade lite svårt att bestämma oss för var vi skulle äta lunchen. Yngsta sonen valde till sist Fylla och det hade jag ingenting emot.

– Aj, du övar inför kryssningen, sa sonen då jag beställde in en GT.
– Jo, och så måste vi ju fira Lilleman.
Vi diskuterade lite fram och tillbaka vad vi skulle göra med vår dag i Stockholm. Sonen tyckte att vi inte ska handla så mycket, för det blir tungt att släpa på. Så vågar vi alls besöka nån bokhandel?
– Kan vi besöka en Ica, frågade jag.
– Varför det. Dom har samma saker vi har här. Inte har vi väl farit till Stockholm för att handla?
– Nä, nå, kanske inte, men kronan är ju så svag nu just att...
Vasaskeppet har vi bägge besökt, slottet och Abba-museet har jag besökt, likaså tekniska museet. Så vad blir det kvar då? Hur är det om man enbart strosar lite på måfå? Besöker kanske Hötorget?
Nå, det är en liten vecka kvar tills jag måste ha bestämt mej.

Vi valde grisfilé till lunch. Jag fick byta ut vitlökssåsen till chilibearnaisesås. Mums! Lämnade lite pommes frites, för filén var stor och god.

Trots att jag lämnade kvar så beställde vi ändå in den supergoda desserten, Flamberad glass! Mums!

På hemvägen tog vi en sväng i mataffären, för här hos oss höll mjölken på att ta slut, likaså bananerna, så bäst att fylla på förråden.

– Det där är alldeles onödigt, föräldrarna köper nog vad som behövs, sa yngsta sonen när jag tog ett blöjpaket.
– Jo, förstås gör dom det, men det här är ändå en nyttig "Välkommen-hem-present" åt Lilleman.

Att söndagen blev endast relativ lugn, beror på att bisin min fick fnatt på förmiddagen. Han började flänga upp på köksstolen och plocka ner alla plastlådor från de övre skåpen. Jag blev riktigt rädd, för tänk om kakkuporna, tupperwarelådorna och andra stora fryslådor i plast nu skulle stryka med. Tre plastkassar sorterade han ut medan han svor och divlade. Få se hur länge det tar innan de kassarna kommer iväg till plastinsamlingen.

När jag kom hem från stan satt han och rensade röda vinbär, som han lade i små frysaskar och sen i frysen. Han rev av bären från klasarna. Igår så frös jag in bären med klasarna intakta. Få se vems metod, som är bättre.

På eftermiddagen var den starka åskan över oss och vi drog ut precis alla kontakter och stängde av frysen. Det var inte långvarigt till all tur, så vi kunde återgå till det normala, det vill säga bisin min lagade middag, köttfärssås och spaghetti. Mums!
Och jag hann virka lite nu på kvällen. Snart är jag färdig med mitt lilla projekt, som enligt bisin min är totalt onödigt!

Önskar er alla en fin start på den nya veckan!



Inga kommentarer: