lördag, januari 04, 2020

Levererans i västerled

Idag har vi varit iväg med dubbelmorfar på en liten lördagstripp. Vi fyndade på ett lördagsöppet loppis i stan innan vi styrde kosan västerut till grannstaden där M ivrigt väntade. Hon hade bakat blåbärspaj, som hon serverade med vispad vaniljsås. Mums!

Med oss hade vi tre olika varianter på halsduk, för hon har tappat sin lilla halsduk! Nu får mormor sticka en ny och det ska vara ljuslila garn har M bestämt, så det så. Under tiden får hon låna lite andra halsdukar, så hon klarar sig. Det kom ju faktiskt snö idag. För min egen del är det bra att jag har något mycket viktigt stickprojekt på gång, som dubbelmorfar inte ens kan fnysa åt! Han har nämligen gett order om att bokhyllan i vardagsrummet ska tömmas och sedan flyttas ner i källaren. Håhåjaaa, visst låter det som alldeles för jobbigt, inte sant? Det jag inte är riktigt säker på är om han menar att barskåpet också ska tömmas? Huuu, hur går det då? Jag ska ju sticka...

Vad tror ni att döljer sig under den här fina kökshandduken, som vi fick till julklapp?

Jo, en utspänd filt av virkade rutor, alltså den dockfilt, som M beställde då hon var här i torsdags!

Trots att rutorna var olika stora och lite skeva, så blev det ändå en skaplig dockfilt, inte sant?
Det gick åt endast 10 g gult restgarn i ylle till den här hopvirkningen. M fick sin dockfilt idag. Känns skönt att få någonting undan fastän det är ett försvinnande litet projekt.

Och nu dags för halsduksstickningen!

Inga kommentarer: