måndag, januari 13, 2020

Verktyg

Varje hantverkare bör ju ha rejäla verktyg, inte sant? Min lilla verktygssamling kan inte alls mäta sig med dubbelmorfars! Nog mest beroende på att mina verktyg liksom är för handstickning och virkning. Inga elektroniska maskiner här inte.

Förra månaden fyllde jag på mitt verktygsförråd. Det hela började med att jag mindes stickväninnan B:s tips om en nacklampa och varifrån man kunde få den. Dubbelmorfar tände på alla cylindrar och tyckte lampan skulle vara fenomenal vid bilskruvande. Så jag surfade iväg till affären och inhandlade...

... nacklampan, som julklapp åt dubbelmorfar. Stort TACK till stickväninnan B för tipset.
Eftersom det nu just inte har varit bilskruvande så kan jag säkert låna lampan lite grann, eller vad tror ni?

Nå, när jag nu surfade runt där i affären och försökte undvika att ens kasta minsta lilla getöga på garn, så såg jag i stället att det var rea på stickor!
Förstås måste jag ju då genast ha de här lite speciella stickorna. Jumbo rundstickan till höger är nummer 20. Det ni! Prym rundstickan i den vita lådan är nån sorts ergonomisk variant. Måste förstås prövas! Åsikterna är ganska delade angående hur det är att använda såna här ergonomiska stickor. 
Zingrundstickan längst till vänster har lång kabel och är så tunn som 2,25. Nu borde jag alltså vara garderad på alla sätt och vis.

Hela paketet kom fraktfritt till postombudet i stan. Tyvärr inte stor chans för den lokala stenfotsaffären att i det här fallet få mej som kund. Konkurrensen är hård om mina små slantar och den här gången var det just nacklampan, som var det avgörande. Inte för att jag heller vet om de här stickorna finns att få i den lokala garnaffären? Tröstar mej med att jag var ju ändå inte iväg över viken efter förmånliga stickor!

Dagens visdomsord:
Lyckan kommer inifrån och lättast spirar den i en jordmån av enkel godhet och samvetsfrid.
Osign. ord i "det Bästa"

Inga kommentarer: